1. és 2. Thesszalonika – 1. hét / 1. nap

Olvasd el!: 1 Thesszalonika 1:1-3

IMÁK: 1 Thesszalonika 1:2-3

Pál azzal kezdi a gyülekezetnek szánt levelét, hogy kiterjeszti Isten kegyelmét a hívőkre és bátorítja őket a hitben. Kifejti nekik, hogy rendszeresen imádkozik a Thesszalonikában élő testvéreiért. Pál szívét és gondolatait elárasztotta a hálaadás, ahogy eszébe jutott három dolog: testvérei hitbeli munkája, a szeretetbe fektetett energiájuk, és kitartásuk a Krisztusban való reménységben.

Pálhoz hasonlóan dönthetünk úgy, hogy szándékosan bátorítsunk másokat miközben együtt keressük Krisztust. Ahelyett, hogy közös utunk során más hívőkhöz hasonlítgatjuk magunkat vagy kritizáljuk tanítványtársaink tetteit, fordíthatnánk figyelmünket arra is, hogy közbenjárjunk másokért, hogy növekedni tudjanak a hitben.

Uram, kérlek, segíts nekem imában hálát adni, és nem elfelejteni, hogy folyamatosan imádkozzak Krisztus testének növekedéséért! Segíts, hogy növekedhessünk hitben, reménységben és szeretetben, és hogy teljesen Neked szánt szívvel éljük meg a hitünket! Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .