Félelem és aggodalom – 6. hét / 4. nap

Légy az Ige cselekvője!

Ahogy tanulmányunk végéhez közeledünk, sok kulcsfontosságú Igét megnéztünk a Szentírásból, melyek arról szólnak, hogy milyen segítséget kapunk a félelem és aggodalom idején. Heteket töltöttünk el Isten Igéjén elmélkedve és megvallva az Ő ígéreteit. Ugyanakkor, ha nem szívleljük meg az Ő Szavát, fáradozásaink hiábavalóak voltak.

A Biblia arról is beszél, milyen fontos, hogy a hitünk cselekedetekben is megnyilvánuljon. Amennyiben csak hallgatói vagyunk Isten Igéjének, de cselekvői nem, az életünk semmiben sem fog megváltozni. Ha viszont gyakoroljuk is a tanultakat, meg fogjuk tapasztalni Isten áldását. Növekedni fogunk Krisztussal való kapcsolatunkban és változni fog a felfogásunk. Elkezdjük megtapasztalni a békességet.

Az Isten Igéje szerinti cselekvéshez hitre van szükség, de Isten felruházott minket, hogy meg tudjuk tenni az első lépést. Velünk van egész idő alatt. Vezet az úton.

Milyen lépést kell tenned hitben? Talán félsz attól, hogy hitben mozdulj, de Isten békessége veled lesz ahogy megteszed a következő lépést, hitben.

Mennyei Atyám, adj bátorságot hitben járni és Benned bízni. Ajándékozz meg a Te békességeddel, amint a bizalmamat Beléd és a Te terveidbe vetem. Óvd a szívemet. Segíts, hogy több legyek mint csak az Igéd hallgatója. Add meg a szükséges erőt a következő lépéshez. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .