Félelem és aggodalom – 6. hét / 3. nap

Győzd le a gonoszságot!

Ha pár percre bekapcsolod a híreket, teljesen egyértelmű lesz, hogy a világban van gonoszság. Kísértésbe eshetünk, hogy úgy tegyünk, mintha nem létezne, vagy hogy egyből feladjuk, mondván úgysincs esély. Ezek nem azok a válaszok, melyeket Isten a gonosznak szán.

A Róma 12:21 azt mondja, hogy ne hagyjuk, hogy a gonosz legyőzzön minket. Nem hagyhatjuk, hogy a gonosz eltiporjon minket és elrabolja az örömünket. Ehelyett, úgy győzedelmeskedhetünk a gonosz ereje felett, hogy felmutatjuk Krisztust azzal, ahogy élünk. A fény áttör a legsötétebb égen is. Ugyanígy, a szeretet sok vétket elfedez.

Hogy tudsz kedvességet mutatni a közösségednek ezen a héten? Ne hagyd, hogy a gonosz megállítson abban, hogy megoszd másokkal Krisztus szeretetét. Isten azért helyezett ide, hogy jót tegyél és dicsőséget szerezz Neki. A gonoszt azzal győzhetjük le, hogy a pályán maradunk és bízunk Istenben, aki megerősít minket.

Mennyei Atyám, köszönöm neked azt az igazságot, hogy Te vagy a Nagy Győztes. Dicsérlek, hogy képessé tettél arra, hogy a rosszat jóval győzzem le. Köszönöm, hogy a csatáimban velem harcolsz. Segíts, hogy mindig emlékezzek rá, hogy Te velem vagy. Segíts, hogy Krisztus világosságát tükrözzem, bárhova is megyek. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .