Félelem és aggodalom – 6. hét / 2. nap

Bízd minden tetted az Úrra!

Mikor kezdted legutóbb úgy a napodat, hogy mindent Istenre bíztál? Gyakran, mikor az ébresztő felkelt minket, úgy érezhetjük magunkat, mintha egy akadályverseny előtt állnánk. Minden jó szándékunk ellenére a kötelesség, felelősség és a napi teendők irányítják aktivitásunkat. Észre sem vesszük, és már fordíthatjuk is a naptárat a következő hónapra. Túléltünk, de nem fejlődtünk.

A Példabeszédek 16:3 arra emlékeztet bennünket, hogy bízzuk a munkánkat Istenre. Mikor szándékosan mindent Neki szentelünk, méginkább szándékosan élünk. A vers azzal végződik, hogy megmutatja, ha eszerint cselekszünk, teljesülni fognak a terveink. Isten segíteni fog felállítani a fontossági sorrendet az életünkben és megtervezni a lépéseket. Egyszerűen csak hagynunk kell, hogy segítsen nekünk. Ha minden nap időt töltünk Vele, azt mutatjuk Istennek, hogy a Vele való kapcsolatunk fontos számunkra. Amikor csendesen imádkozunk és Igéjét olvassuk, olyan bölcsességre teszünk szert, mely által körültekintő döntéseket hozhatunk.

Hogyan segíthet legyőzni az aggodalmaidat, ha a teendőidben átrendezed a fontossági sorrendet, és Istennel való kapcsolatodat teszed az első helyre? Isten azt akarja, hogy stresszmentesen éljünk, és mellettünk van, hogy segítsen felállítani a helyes fontossági sorrendet és kialakítani számunkra a megfelelő életszemléletet.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy időt akarsz velem tölteni. Köszönöm, hogy azt akarod, ami a legjobb nekem. Imádkozom, hogy segíts mindig először Rád gondolni. Bocsáss meg, mikor más dolgokat Nálad előbbre helyezek. Segíts, hogy mindent Rád bízzak, minden cselekedetemmel Neked adjak tiszteletet. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .