Félelem és aggodalom – 6. hét / 1. nap

Olvasd Isten Igéjét és öltsd magadra Isten páncélját!

Ez a világ a mi harcterünk. Mindemellett, tökéletesen fel vagyunk szerelve, hogy bármilyen kísértésnek ellenálljunk, és bármilyen próbát kiálljunk. Isten az Ő Szava és Szelleme által felkészített, hogy ellenálljunk az ellenségnek. Mikor azt érezzük, hogy visszavonulnánk, inkább vegyük fel azt a páncélt, melyet Isten adott nekünk ahhoz, hogy rendíthetetlenül megállhassunk.

Pál a katonai fegyverzettel illusztrálja hitünk alappilléreit. Egy katona öve ruhájának alapdarabja volt, mely alá került az összes többi réteg. Hitünk alapja az Evangélium igazsága. Minden mást erre az igazságra kell felépítenünk. Az igazságosság mellvértje az, ami megvédi a szívünket. Isten akarata szerint élve védekezhetünk a kísértések ellen. Felkészültnek kell lennünk és biztos lábbal kell álljunk Krisztus békességet hozó üzenetében. Így támadás idején, biztosan kapaszkodhatunk hitünkbe. Támadások idején a hit a mi pajzsunk. Pál emlékeztet arra, hogy milyen erős is ez a hit.

Ősi harcok során a katonák magabiztosan harcoltak, mert a sisak védte őket. A mi biztonságunk és bizalmunk az üdvösségünk felőli meggyőződésből fakad. Isten megígérte, hogy csatáinkban értünk és velünk harcol. Az egyetlen támadó fegyverünk a háborúban Isten Igéje. Nem szabad elfelejtenük az erőt, mely Jézus nevében rejlik. Nemcsak egy egyszerű módja az imáink befejezésének, inkább könyörgés a Mindenható Isten közbenjárásáért.

Isten rendelkezésünkre bocsájtja a fegyverzetet, de nekünk kell azt magunkra ölteni és használni minden egyes darabját. Amint jelenlegi csatáidat vívod, a fegyverzet melyik részét kellene még hatékonyabban használnod?

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy mindennel elláttál ahhoz, hogy még győztesnél is több legyek. Segíts, hogy emlékezzek rá, hogy Te vagy minden, amire szükségem van. Taníts arra, hogy mindig Rád támaszkodjak és ne a saját erőmre. Köszönöm a Te védelmedet és szabadításodat. Építsd folyamatosan a hitemet, miközben megtanulok egyre jobban bízni Benned. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .