Félelem és aggodalom – 5. hét / 3. nap

A hála szavai

Vannak napok, amikor egyszerűen nem érzünk hálát. Egy elveszített munkahely, betegség, párkapcsolati probléma nehéz helyzetbe hoz minket érzelmileg. Őszintén úgy érezzük, hogy Isten többet tett ránk, mint amit még elbírnánk. Hogyan kürtölhetnénk világgá hálaadásunkat olyan időszakban, amikor legszívesebben csak ennyit mondanánk: “Kösz a semmit”.

Az 1 Thesszalonika 5:18 azt mondja, hogy mindenért hálát adjatok. Amikor mindenért hálát adunk, akkor felismerjük, hogy minden dolog trónján még mindig Isten ül. Attól, hogy egy nap esős, ő még felhozta a napot, csak nem látjuk a felhőkön át. Amikor az egészségünk rosszra fordul, bízhatunk abban, hogy egy nap újra egészségessé válunk. A földi perspektíváink be vannak határolva. Ezért sokszor rövidlátó módon szemléljük körülményeinket.

Amikor hálát adunk az Istennek, felismerjük, hogy milyen hatalmas Ő. Megbecsüljük azt, amit tesz és amit tenni fog az életünkben. A hálaadásunk tanulságul szolgál mások számára. Hiszen gyakran akkor látják meg az örömünket, amikor a szűkösségben is hálásak vagyunk. A hálás életforma alkalmazása segít, hogy kevésbé aggódóvá váljunk, hiszen elkezdjük felismerni, hogy Isten mennyi mindennel ellát bennünket.

Egy nap alatt hányszor adsz hálát Istennek? A hálaadás melyik módját tudnád megvalósítani az életedben? Isten mindenért megérdemli a hálánkat.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te mindig tudod azt, hogy számomra mi a legjobb. Köszönöm, hogy vezetsz engem. Köszönöm a bölcsességedet. Segíts, hogy megértsem, bármi történik az életben, mindig van miért hálásnak lennem. Köszönöm Jézust, a legdrágább ajándékodat. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Virág Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .