Félelem és aggodalom – 4. hét / 5. nap

Isten a Megváltód

Történt már olyan, hogy egy zsúfolt helyen voltál és láttál egy anyát, amint gyermeke kezét fogva irányítja az úton? Ha mentél már keresztül egy forgalmas repülőtér váróján, akkor valószínűleg láttad már ezt a jelenetet. A gyermek az anyukájára bízza magát, hogy ő irányítsa keresztül a káoszon.

Van, hogy mély víz vesz körül bennünket és nekünk át kell gázolni rajta. De Teremtő Istenünk megígérte, hogy mellettünk lesz a vízben is. Nem kell arra gondoljunk, hogy kétségbeesésünkben elmerülünk, hiszen Mennyei Atyánk fenntart minket. Ő fogja a kezünket.

Amikor a Biblia a megváltásról beszél, akkor abba mindig beleérti a szabadságot is. Krisztuson keresztül Isten feloldozott a halálból, a bűnből, a félelemből. Jézus miatt életünk, reménységünk, örömünk van. Emiatt élhetünk és lélegezhetünk függetlenül attól, milyen körülmények jönnek. Jézus kifizette a teljes árat. Istenhez tartozunk.

Az, hogy tudod, Istenhez tartozol, hogyan segít legyőzni a félelem idejét? Isten melletted jár a megpróbáltatásokban és a káoszban is. Ő mutatja az utat. Szükségünk van arra, hogy a Megváltónkba kapaszkodjunk.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy elküldted Fiadat, hogy kifizesse bűneim árát. Köszönöm, hogy hívsz a Veled való kapcsolatra. Segíts, hogy olyan időkben is bízzak benned, amiket nem értek. Segíts, hogy meglássam, hogyan munkálkodsz a káoszban. Szavaidon keresztül mutasd meg nekem az igazságodat. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Virág Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .