Félelem és aggodalom – 4. hét / 4. nap

Isten a segítséged

Volt egy jelenet az egyik televíziós műsorban, amikor egy fiú egyedül próbált felépíteni egy falat. Sokan készen álltak, hogy segítséget nyújtsanak neki, de a vezető nem engedte őket segíteni mindaddig, amíg a fiú nem kérte őket. Amikor a fiú már elfáradt és kimerült, végre kimondta a szót: “segítség”. És a vezető rögtön válaszolt: “Most már mehetünk”.

Gyakran próbáljuk helyrehozni az életünket Isten előtt, azt gondolva, hogy ő inkább figyel minket, minthogy segítsen nekünk. Helytelen elképzelésünk van arról, ki is az Isten. Ő nem egy ítélkező vezető, aki azt várja, hogy elbukjunk egy feladatban. Ehelyett ő a mi szerető Atyánk, aki a mi pártunkon áll. Segíteni akar rajtunk, amikor bajba kerülünk.

Jézus az utolsó óráinkban értünk imádkozott. Imádkozott az egységünkért és a védelmünkért. Kérte az Atyát, hogy ismerjük meg az igazságot és örömteliek lehessünk. Ez az imádság nekünk hívőknek nagy reménységet ad.

Az, hogy tudod, Isten a te segítséged, reménységgel tölt el a félelem idején? Az Úr itt van, hogy válaszoljon nekünk, amikor hívjuk Őt. Emlékeznünk kell arra, hogy hittel az Úrhoz fordulhatunk. Azt akarja, hogy kérjük Őt. Mi tart vissza attól, hogy segítséget kérj az Úrtól?

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy annyira szeretsz engem, hogy nem számít milyen bajba kerültem, te segíteni akarsz nekem. Imádkozom, hogy sose légy túl távol ahhoz, hogy meghalld a kiáltásomat. Köszönöm, hogy Jézus még akkor is értem imádkozott, amikor szembekerült a kereszttel. Segíts nekem hozzád fordulni segítségért akkor is, amikor félek. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Virág Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .