Félelem és aggodalom – 4. hét / 3. nap

Isten nem fog elhagyni

A félelem és a szorongás sokszor a magányban jelenik meg. Azt hisszük, hogy senki sem érti meg, hogy min megyünk keresztül, hogy teljesen magunkra maradtunk a körülményeinkkel. Az Ige azonban rámutat arra, hogy sosem vagyunk egyedül.

Amikor a zsidók készülődtek bemenni az Ígéret Földjére, Mózes emlékeztette őket, hogy ne féljenek az ellenségeiktől, akikkel találkoznak, mert Isten velük van. Nem távozik el tőlük és nem hagyja el őket. Emlékezz, azután kételkedtek, hogy Isten 40 évig gondoskodott róluk a sivatagban. Isten továbbra is kísérte a népét.

Dávid, mint pásztor és menekülő király megértette, mi a magány. Mégis, a Biblia legvigasztalóbb Igéinek egy része tőle származik. Felismerte Isten jelenlétét az életében és megértette, hogy mindegy milyen körülmények között van, az Úr az ő vigasza.

Hogyan engeded meg magadnak, hogy Isten jelenlétére támaszkodj a félelem idején? Isten megígéri, hogy sosem hagy el bennünket, bármi történjen is. Bízzunk ebben az ígéretében ma is!

Mennyei Atyám, köszönöm a jelenlétedet. Segíts, hogy ma érezzem azt az életemben. Szent Szellemed adjon nekem vigasztalást és békét. Segíts erősnek és bátornak lennem, amikor gyengének érzem magam és félek. Köszönöm, hogy odaadtad a Fiadat, mint az engedelmesség tökéletes példáját. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Virág Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .