Esélytelen vagy Istennek alárendelt?

(Kép forrása: Google)

„…nem hagy cserben, sem el nem hagy titeket.” – 5 Mózes 31:6

Az esélytelenség gyakran megjelenik könyvekben, filmekben és a mindennapi életünkben is. Talán már te is érezted magad esélytelennek vagy ismersz olyat, aki kimerült, akit legyűrtek, aki fáradt, kicsi, haszontalan vagy egyedül van. Aztán az élet eléd hoz egy sorsdöntő pillanatot és így emlékeztet arra, ki vagy valójában – egy Dávid és Góliát pillanatot. De hogyan tudnál bátorságot felmutatni amikor szükség van rá… ha nincs meg benned?

Az 1 Sámuel 17-ben olvashatjuk, hogy minden izraelit megrettentett egy harcos, akit Góliátnak hívtak. „Fején rézsisak volt, öltözete pikkelyes páncél, ötezer sekel súyú rézből volt a páncélja. Lábán rézvért és vállán rézdárda volt. Lándzsájának nyele olyan vastag volt, mint szövőszék tartófája, lándzsájának a hegye pedig hatszáz sekel súlyú vasból volt, és egy pajzshordó ment előtte”

Dávidnak alig volt valamije. Nem viselt páncélt, nem volt pajzshordója, sem lándzsája vagy lábvértje, nem bírt fontos hírnévvel. Még a saját családja sem hitt benne. Úgy tűnt, Dávid nem jelentett kihívást Góliátnak, de Góliát nem jelentett kihívást Istennek.

Te is hasonló helyzetben vagy? Úgy érzed, ki kellene állnod valami mellett, de egyedül vagy és félsz? Úgy érzed, mindenki ellened van? Én is voltam már ilyen helyzetben barátom. Amikor fáj arra gondolni, hogy mindenki ellenem van, arra kell emlékeznem, hogy az Egyetlen mellettem áll.

Mielőtt Dávid kiállt az izraeliek elé Góliáttal szemben, tudta, hogy az Úrhoz tartozik.Az Örökkévaló, aki megmentett engem az oroszlán fogaitól és a medve körmétől, meg fog menteni ennek a filiszteusnak a fegyverétől is! (1Sámuel 17:37)

Talán esélytelennek, elbukottnak érzed magad vagy elveszted az ügyedet másokkal szemben, de Isten, az Egyetlen, aki teremtett téged, és az Egyedüli, aki elmondhatja ki vagy igazából.

Nem vagy esélytelen, ha Istennek alárendelve élsz. Légy olyan, mint Dávid, aki eldugott helyeken hittel dolgozott és gyakorolt, hogy egy nap Isten nyilvánosan sorsfordító pillanat elé állítsa.

Ebben a sorsfordító pillanatban, áthatolt a sértéseken, és a vádaskodásokon túl kiállt, hogy szembenézzen Góliáttal. „Te karddal, lándzsával és dárdával jössz ellenem — mondta Dávid —, én pedig az Örökkévalónak, a Seregek Urának, Izráel serege Istenének nevében megyek ellened, akit te gyaláztál!” (1Sámuel 17:45) Azután Istenben gyökerező bátorsággal egyetlen sima kaviccsal legyőzte a hatalmas réz-embert.

Amikor lökést érzel, ami az életedben lévő szentség felé mozdítana, tudd, hogy a Szent az, aki „lökdös”. Fel akar készíteni a csendes pillanatokban, hogy a hangosakban is meg tudj állni.

Ne féljetek, és ne ijedjetek meg tőlük, hanem legyetek erősek és bátrak, mert Istenünk, az Örökkévaló megy veletek, nem hagy cserben, sem el nem hagy titeket.” (5Mózes 31:6)

Isten mindig veled van, és azt szeretné, ha közelebb kerülnél hozzá. Isten Igéjét olvasva bátorságot és bölcsességet nyersz és engeded, hogy belülről kifelé változzon az, aki vagy. Kedves barátom, ne állj meg! Menj tovább! Kérd Istent továbbra is, hogy töltsön meg az erejével és hatalmával, hogy amikor elérkezik egy olyan pillanat, amikor szembe kell nézned a félelmeiddel, az értékeidet még jóval a csatatér előtt belé helyezhesd. Nem vagy egyedül. És akkor majd ráébredsz, hogy a győzelem abból ered, hogy elutasítjuk, hogy az esélytelenek félelmeivel éljük az életet; ehelyett azt a szabadságot választjuk, ami az Istennek alárendelt győztes harcos sajátja.

 

Az Ő dicsőségére,

Amanda

 

Amanda mindent szeret Texasban és mindent szeret Jézusban. Annyi olvasást és írást szorít be a napjaiba, amennyit csak lehetséges, miközben két csodálatos lányt nevel és mindent megtesz, hogy szeresse és tisztelje tűzoltó férjét. Tudja, hogy milyen üres az Isten nélküli élet és örökké hálás azokért az emberekért, akik őt az Úrhoz vezették.

Amanda egyike azon extrovertált introvertáltaknak, akik megtanulták, hogyan helyezzék magukra Isten páncélzatát. A vágya, hogy a világon minden nő megtudja, mennyire szereti őket Isten és így viszonozni tudják ezt a szeretetet és megmaradjanak – annak, akiknek szánták őket – az Övéi.

 

Fordította: Virág Eszter

Forrás: https://lovegodgreatly.com/underdog-or-under-god/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .