Félelem és aggodalom – 4. hét / 2. nap

Összpontosítsunk a jóra

Amikor a szorongás időszakát éljük, gyakran azon kaphatjuk magunkat, hogy életünk negatív területeire fókuszálunk. Az elménk zsúfolásig van nem kívánt gondolatokkal. De nem kell a kétségbeesés spiráljában maradnunk. Isten képessé tesz minket arra, hogy legyőzzük azt.

A Biblia arra tanít minket, hogy Isten az erő, a szeretet és a józanság lelkét adta nekünk (2 Timóteus 1:7). Ezt az erőt belül felhasználva arra irányíthatjuk a gondolatainkat, hogy kik is vagyunk mi, mint Isten gyermekei.

Látjuk a különbséget, amit Jézus Jairus életében okozott. Az elöljáró hittel cserélte fel a félelmet és Jézus örökre megváltoztatta az életét: feltámasztotta lányát a halottak közül. Hasonlóan, amikor a gondolatainkat elfordítjuk a félelemről és lecseréljük őket arra az igazságra, hogy kicsoda Jézus, a hitünk hegyeket mozdíthat meg.

Hívőként az a kötelességünk, hogy folytassuk Isten dolgainak a kutatását még akkor is, ha félelemmel teli időszakon megyünk keresztül. Ez megkívánja az imádsággal és az Isten szavával töltött időt, valamint más hívőkkel való kapcsolatot.

Milyen igazságra van szükséged ahhoz, hogy ma még jobban bízni tudj? Emlékezz, mint a Magasságos Úr gyermekei, mi a szellem, nem pedig a test szerint élünk.  A Szent Szellem életet és békességet hoz.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Fiadon keresztül elhívtál a békés életre. Uram, segíts, hogy békére leljek Benned. Kérlek, adj nekem olyan elmét, ami Rád összpontosít. Segíts megtisztítani a gondolataimat olyan napokon is, amikor félni akarok. Adj nekem olyan szívet, ami mindenek felett Téged keres. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Virág Eszter

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .