Félelem és aggodalom – 4. hét / 1. nap


Foglyul ejtünk minden gondolatot és megújítjuk elménket

Belegondoltál már valaha abba, hogy a félelem annak a világnak a terméke, amiben élünk? Az első alkalom, amikor a Bibliában félelemmel találkozunk azután van, hogy Ádám és Éva ellenszegült Istennek. Az 1 Mózes 3:10-ben Ádám elmondja Istennek, hogy azért rejtőzött el előle amikor Isten a kertben járt, mert mezítelen volt és félt.

Ádám óta mi is engedünk a gondolatainknak, hogy azok irányítsák érzéseinket és cselekedeteinket. Isten szava emlékeztet minket arra, hogyan lehet úrrá lenni félelemteli gondolatainkon. Minden nap legyőzhetjük a valótlanságokat, ha megújítjuk gondolatainkat.

Pál a gondolatok foglyul ejtése általi átalakulásról tanítja a rómaiakat és javasolja, hogy minden hívő menjen keresztül ezen a folyamaton.

Milyen gyakran szánsz időt arra, hogy engedd az Úrnak, hogy szellemileg feltöltsön és hagyod a gondolataidat megnyugodni? Gyakran arra használjuk a Bibliát, hogy tanuljunk vagy közelebb kerüljünk Istenhez. Azonban elfelejtjük a szellemi csendesség fontosságát. Hogyan tudnád az Úrral töltött csendességet arra használni, hogy gondolataidat megújítsd és ez segítségedre legyen, hogy egyre inkább Krisztus képére formálódj?

Mennyei Atyám, köszönöm a szavaidban rejlő bölcsességet. Könyörgök neked az igazságodért, melyet Krisztusban fedtél fel. Imádkozom, hogy adj bátorságot ahhoz, hogy meglássam a gondolataimban lévő igazság és a hamisság közötti különbségeket. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Virág Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .