Az erő Istene

„Világosságom és Szabadítóm az Örökkévaló…” – Zsoltárok 27:1

Igazi bajnok vagyok az aggódásban. Gyermekkorom óta mindig azon agyalok, hogy „mi lesz ha…”. Azonban elmondhatom, hogy Isten kegyelméből többnyire megtanultam, hogy hogyan kerekedjek felül ezen. A kísértés, hogy féljünk és folyamatos aggodalomban éljünk, egy olyan küzdelem, amely egész életünkben elkísér majd, egészen addig, amíg Krisztus vissza nem tér vagy magához nem hív bennnünket. Amikor ez a szörnyeteg felemeli ronda fejét muszáj, hogy hajlandóak és képesek legyünk visszaverni. Ezt pedig akkor tudjuk megtenni, ha felvértezzük magunkat Isten szavának igazságával. Az igazsággal arról, hogy milyen Isten, mire képes, hogy ígérete szerint mit fog megtenni értünk, és hogy a Megváltónk milyen áldozatot hozott értünk. Mindezek a dolgok elkezdik majd fojtogatni azt a szörnyeteget, amely álmatlan éjszakákat okoz nekünk, csomókat köt a hasunkban, és önfejű gondolatokra sarkall bennünket.

A Zsoltárok könyve csodálatos hely, ahová akkor menekülhetünk, ha félünk vagy túlterhelve érezzük magunkat. Újra és újra annak lehetünk tanúi, ahogy Dávid vagy a többi író kiönti félelmeit és aggodalmát, majd eljut arra a következtetésre, hogy mivel az Úr velük van, nincs okuk a félelemre.

Az egyik ok, ami miatt nem kell, hogy a félelem és az aggodalom uralkodjon rajtunk az az, hogy Isten a mi erősségünk.

Charles Spurgeon egyszer azt mondta, hogy ha a Mindenható Egyetlen vigyáz rád, akkor nincs okod félni. Mivel kerülhetsz szembe, aminek a leküzdésében Ő ne tudna segíteni?

Ahhoz, hogy visszaszorítsuk a félelmet muszáj emlékeztetnünk magunkat arra, hogy Isten milyen módon az erősségünk.

Isten a mi erősségünk, mert legyőzi az ellenségeinket

Isten tudja, hogy törékenyek vagyunk, mint a por, amit a szél ide-oda hajt. Nincs akkora erőnk, hogy le tudjuk győzni ellenségeinket, mivel az ellenségeink hatalmasak, mi pedig könnyen elfáradunk. De a mi Istenünknek olyan hatalma van, amely a legerősebb kísértést és a legmerészebb ellenfelet is legyűri, sőt, a legbénítóbb félelmeinket is.

Az Úr azt ígérte, hogy segítségünkre lesz és elpusztítja mindazokat, akik az Ő gyermekeire támadnak.

„Mutasd meg, hogy szeretsz, és verd meg ellenségeimet! Pusztítsd el, akik életemre törnek, mert szolgád vagyok!” – Zsoltárok 143:12

Ahelyett, hogy engednénk, hogy a félelem és az aggodalom felülkerekedjen és megbénítson bennünket, Megváltónk mögé kell rejtőznünk, és megnyugodni abban a tudatban, hogy az Ő erejének nincs párja és a mi javunkra munkálkodik.

„Semmit sem kell tennetek, csak maradjatok nyugton! Az Örökkévaló maga fog harcolni értetek!”” – 2 Mózes 14:14

Isten a mi erősségünk, mert sosem fárad el

Az Úr sosem vall kudarcot abban, amit véghez akar vinni (Jób 42:2, 43:13, 2 Krónika 20:6). Ő sosem fárad el, és az Ő ereje, a miénkkel ellentétben, sosem fogy el.

Előfordul, hogy úgy érzed, az isteni erő elég messze van tőled, nem igaz? Vagy hogy nem „működik”. Úgy gondolom, hogy ez azért van, mert ilyenkor Isten ereje helyett a sajátunkra támaszkodunk. Lehet, hogy kérünk segítséget, de utána megpróbálunk egyedül boldogulni. De ne feledd, hogy Isten azt mondta, hogy az Ő ereje erőtlenség által ér célba (2 Korinthus 12:9).

Isten ereje megvédi a lelked, így azt semmi sem bánthatja.

Ez az erő fogja adni a bátorságot ahhoz, hogy megállhass minden utadba kerülő nyomorúsággal szemben.

Ez az erő segíteni fog abban, hogy lépésről lépésre haladj előre akkor is, amikor éppen dühöngő vihar vesz körül.

Isten ereje meg fogja adni az eltökéltséget ahhoz, hogy ellenállj a kísértéseknek és a képességet arra, hogy magabiztosan arass győzelmet felettük.

És az Ő ereje az, ami megragadja a bűneidet, és a tenger mélyére veti őket, hogy soha többé ne vádolhassanak téged.

„Ő az életem ereje. Nem csupán a felszíni életem védelmezője, aki megvéd engem attól, hogy lemészároljanak, hanem a törékeny, gyenge életem ereje is, aki megment az összeroskadástól, az elsüllyedéstől, és attól, hogy elenyésszek.” – Charles Spurgeon

Jézusra nézve,

Jen

 

Fordította: Szabó Anna

Forrás: https://lovegodgreatly.com/god-of-strength/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .