Hadban állunk

Mert ez az Örökkévaló szolgáinak öröksége, hogy magam szolgáltatok nekik igazságot!
    — mondja az Örökkévaló.” (Ézsaiás 54:17)

Olvastad már a Csűrcsavar leveleit C.S. Lewis tollából? Ha nem, akkor mindenképpen tedd meg. Ez a könyv az egyik kedvencem.

Ezen a képzeletbeli történeten keresztül Csűrcsavar és unokaöccse karakterével C.S. Lewis napvilágra hozza azt a sötét spirituális háborút, amelyet napi szinten folytatunk. Csűrcsavar 31 levelet ír unokaöccsének, tanítva, hogy hogyan kell kísérteni az embereket és visszatartani őket attól, hogy keresztyénné váljanak.

Nem számít, hogy mennyire nem akarunk erről beszélni vagy akár gondolni sem rá, háborúban állunk… Minden.Egyes.Nap. és erre világít rá a Csűrcsavar levelei. Elhúzza a spirituális “függönyt”, és bepillantást enged abba a láthatatlan küzdelembe, ami körülöttünk tombol.

  • Jó vs. rossz
  • Szabadság vs. félelem
  • Isten Igazsága vs Sátán Hazugságai

Ez a küzdelem az idők kezdete óta tart és minden egyes nappal folytatódik, de kedves barátom, ne csüggedj emiatt. Azokon a napokon, amikor úgy érzed elborítanak a félelem hullámai, emlékezz, hogy Jézus meghalt a kereszten és a halála biztosította számodra az ellenség feletti győzelmet. Jézus által többé nem a félelem áldozata, hanem annak legyőzője vagy.

Az 1Péter 5-ben, Péter arra int, hogy legyünk éberek. Éberek a küzdelemre. Nem arra figyelmeztet, hogy a küzdelem miatt félelemben éljünk, hanem arra, hogy ismerjük fel, létezik. Ez a fejezet úgy írja le a Sátánt, mint ordító oroszlánt, aki szerte jár, keresve, hogy kit nyeljen el. Ez a leírás nem a félelemkeltés végett adatott nekünk, hanem azért, hogy felhívja a figyelmünket a veszélyre és az indokra, hogy miért kell éberen, ön-kontrollal élnünk az életünket.

A spirituális háború felismerése az első lépés a győzelem felé.

A következő lépés pedig Isten szaván keresztül történik.

A Máté 4-ben látjuk, hogyan támad a Sátán Jézusra, nem meglepő… kísérti őt. Azáltal, hogy madártávlatból rálátunk erre az eposzi küzdelemre fontos leckét kapunk, azt, hogy Jézus visszavágott. A Sátán egymás után kínált fel neki dolgokat, amikre Jézus mindig az Igazsággal, Isten szavával felelt. Nekünk is ezt kell tennünk.

Barátaim, elfelejtettük volna Isten szavának erejét? Imádsággal és Isten szavával meg tudjuk nyerni ezt a küzdelmet, amennyiben figyelmünket az Igazságra, az Írásra, Jézusra szegezzük.

Jézus nem azért halt meg a kereszten, hogy félelemben éljünk… hanem azért, hogy szabadon.

A Szentlélek és az ÉLŐ Ige erején keresztül megadta nekünk az eszközöket arra, hogy megnyerjük a harcot! De fel kell ismernünk, hogy harcban állunk ahhoz, hogy vissza tudjuk verni a támadásokat. Van egyensúly aközött, hogy a Sátán támadásaira éberen éljük az életünket és mégis a félelem nélküli életet választjuk, mert tudjuk, hogy nagyobb az, aki bennünk van, mint az, aki a világban van (1János 4:4)! Barátom, nem vagy egyedül a küzdelemben… egy pillanatig sem. Isten mindig veled van!

Emlékezz, a Sátán és Isten nem egyenlő felek. A Sátánt szorítják korlátjai, míg Isten korlátok nélküli.

Ezért legközelebb, ha harcba kerülsz, tedd ezt:

  1. Légy őszinte és ismerd el, csatát vívsz – nevezd annak, ami. Azáltal, hogy megnevezed, hatalmad lesz felette.
  2. Imádkozz és kérd Isten segítségét. Légy őszinte az imádságban. Isten készen áll, hogy segítsen.
  3. Olvasd Isten szavát, hogy bátorságot, éleslátást és bölcsességet szerezz. Isten az Igéjén keresztül beszél hozzánk. Olvasd és emlékezz az ígéreteire.
  4. Dicsérd és imádd Őt a viharok közepette is. Lehet, hogy a körülményeid nem fognak megváltozni, de a nézőpontod igen. Az Istenünk hatalmasabb minden viharnál, amivel szembe kell néznünk.

“A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” János 16:33

Barátaim, ne feledjétek, hogy mi a feltámadt Királyt szolgáljuk, aki értünk harcolt és győzött! Legyőzte a világot!!!

Beszélgessünk: Hogyan látod Istent munkálkodni az életedben, hogyan segít elérni a győzelmet egy bizonyos csatában?

Szeresd Nagyon Istent!

Angela

 

Fordította: Virág Eszter

Forrás: https://lovegodgreatly.com/we-are-in-a-war/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .