Félelem attól, hogy nem a mi kezünkben van a gyeplő

Ne aggódjatok az életetek miatt…” – Lukács 12:22

Egészen fiatal koromtól fogva küzdöttem az attól való félelemmel, hogy nem az én kezemben van a gyeplő. Azt hiszem, hogy a félelemnek ezen magja akkor került a szívembe, amikor a szüleim elváltak. Látva, hogy édesanyám miken megy keresztül egyedülálló nőként, kialakult bennem a vágy, hogy irányítani akarjam az életemet, így ne függjek senkitől. Ha pedig nem függök senkitől, akkor, az én naiv elképzelésem szerint, nem leszek sebezhető és kiszolgáltatott.

Az irányítás hiányától való félelem életem minden időszakában velem maradt. Attól kezdve, hogy melyik egyetemre menjek, odáig, hogy kivel házasodjak össze és hol dolgozzak – és legfőképpen most, anyaként. Az irányítás elvesztésétől való félelem megbénítja az embert, ha arra gondolunk, hogy milyen világot hagyunk a gyermekeinkre. Egy világot tele

 • iskolai lövöldözésekkel
 • terrorizmussal
 • öngyilkossággal
 • drogokkal
 • megosztottsággal
 • káosszal
 • egyetnemértéssel
 • az abszolút igazság tagadásával…

És még folytathatnám…

Az életben olyan sok minden csúszik ki a kezünkből, és ez pont elég ahhoz, hogy térdre kényszerítsen bennünket…

És pontosan ez az a hely, ahol lennünk kell… Térden állva, imádkozva.

A Lukács 12:22-t olvasva Jézus szeretettel arra emlékeztet minket, hogy nem az aggodalom a megoldás. Nem kell olyan mindennapi kérdések miatt aggódnunk, mint például hogy mit fogunk enni vagy viselni. Jézus a saját teremtményeire mutat, és nem csupán azért, hogy azt mondja, ne aggódjunk, hanem azért, hogy egy lépéssel továbbmenjünk, és cselekvő módon lássuk az Ő szeretetét. Ne aggódj! Hogy miért? Mert Isten még a hollókról is gondoskodik. Felruházza és táplálja őket… és drágaságom, te sokkal fontosabb és értékesebb vagy Isten számára, mint a hollók. Ha mindezt megteszi értük, akkor képzeld el, hogy mennyivel inkább gondoskodni fog rólad is!

Őszinte leszek veletek. Nem mondhatom azt, hogy 100%-osan megszabadultam az irányítás hiányától való félelemtől, azonban az évek során elsajátítottam pár bölcsesség-morzsát, amelyeket most szeretnék megosztani veletek. Több félelem fölött aratott győzelmet köszönhetek ezeknek a bölcsesség-morzsáknak, és imádkozom azért, hogy nektek is hasonló szolgálatot tegyenek.

 1. A lényeg a feladás – nem vagyunk istenek.
 2. A lényeg az ima – imádkozz az aggódás helyett!
 3. A lényeg Isten igazságának megvallása – Isten Szava HATALMAS!
 4. A lényeg Isten igazságának átfordítása valódi tettekre az életemben – ne csak olvasd, hanem ÉLD IS MEG az Ő igazságát, alkalmazd a gyakorlatban is!
 5. A lényeg az Istenben való bizalom – Ő jó, Ő szeret téged, Ő fedez téged, és sosem hagy el. Soha, egyetlen úton sem jársz majd egyedül.
 6. A lényeg Isten királyságának elismerése a sajátunk helyett – az életünk nem rólunk szól, nem a saját kiskirályságunkról, vagy a saját dicsőségünkről.
 7. A lényeg a hit növelése, nem pedig az aggodalomé – azt tápláld, amit növeszteni akarsz!
 8. A lényeg, hogy különbséget tudjunk tenni szükséglet és vágy között – Isten nem azt mondta, hogy minden vágyunkat teljesíti majd, hanem azt, hogy minden szükségünkről gondoskodik. Bízz ebben az ígéretben!

Koncentrálj ma erre az igazságra: Ne aggódjatok az életetek miatt… az aggodalom helyett válasszátok a bizalmat… még akkor is, ha nem érted, hogy mit is csinál Isten.

És ne feledjétek… a legjobb rész még hátravan! Ez a világ nem az otthonunk, hiszen vár ránk a Menny!

Angela

 

Fordította: Szabó Anna

Forrás: https://lovegodgreatly.com/fear-not-control/

Szintén kedvelheted

2 Comments

 1. Annyira áldásos volt ez az írás is! Köszönjük ♥

 2. Nagyon örülök, hogy áldás volt számodra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .