Félelem és aggodalom – 1. hét / 3. nap

Félelem az embertől

A félelemtől mentes élethez szükséges, hogy felmentsük magunkat a mások reakciójától való félelem alól. A Szentírás arra biztat minket, hogy ne féljünk a többi ember gyűlöletétől, hanem inkább bízzunk az Úrban. Mielőtt Jézus magára vette volna a keresztet, elmondta a tanítványainak, hogy üldöztetés vár rájuk a Benne való hitük miatt. Ezzel együtt viszont arra is kérte őket, hogy ne csüggedjenek el.

Ézsaiás próféta is reményt nyújt nekünk, amit már ma magunkkal vihetünk (Ézs 51:7-8). Isten Igéje és a Szent Szellem segítségével tudhatjuk, hogyan kell élnünk. Bátran meg kell állnunk a hitben attól függetlenül, hogy mások mit szólnak ehhez. Az Úr a mi üdvözítőnk, és mindig velünk marad.

Az életed mely területén szeretnél Isten helyett inkább embereknek tetszeni? Sokkal könnyebb a tömeggel együtt haladni, mint szembeúszni az árral, és az igazságot képviselni. Az vigasztaljon minket, hogy tudhatjuk, az Úr megőriz. Szerinted Isten miben szeretné, hogy kitűnj a tömegből?

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy a Te mércéd szerint akarod, hogy éljünk. Dicsőítelek a szentségedért. Uram, növeld a hitemet, hogy ne mások jóváhagyására várjak, hanem az számítson, hogy mi a Te terved az életemmel. Mutasd meg, hogy mely területeken kell még jobban rád figyelnem. Jézus nevében, Ámen.

/YouVersion/

Fordította: Greizer Zsófia

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .