Jakab – 4. hét / 5. nap

Jakab a végére ér erőteljes és motiváló levelének, melyet a szétszóratott és üldözött zsidó származású keresztényeknek írt. Levele végén arra bátorítja őket, hogy szenvedélyesen keressék meg azokat, akik eltévelyedtek a hittől. A hívőknek igenis elhívása, hogy imádkozzanak azokért, akik távolabb kerültek a hittől, és hogy alázatosan terelgessük vissza őket az Úrhoz.

Hol látod a Sátán hatásának nyomait miközben te (vagy valaki, akit szeretsz) szorgalmasan próbálod az Urat követni és engedelmeskedni Neki? Hol veszed észre Isten védelmét és örömét a kihívások közepette? Miközben kitartóan keressük Istent, bátran kérhetjük Őt, hogy állítsa helyre az eltévedt hívőt, és adjon neki az Ő bölcsességéből és önzetlen szeretetéből, az Ő erejéből, hogy fékezhesse a nyelvét, és megnövekedett hitet, hogy türelmesen bízzon Benne a szenvedések során.

 

Mennyei Atyám, köszönöm Neked a Te kegyelmedet, irgalmadat, és igazságosságodat Jézus Krisztus kereszten való áldozata miatt. Segíts, hogy engedelmeskedjek a Te Igédnek! Védj meg az elkeseredéstől és a kétségtől, amikor nehézségekkel nézek szembe. Emlékeztess arra a kiváltságra és hatalomra, amit az ima jelent! Uram, kérlek, segíts, hogy a gondolataim, a szavaim, a hozzáállásom és a viselkedésem a gyakorlatban tükrözze a Te szereteted ebben a sötét és összetört világban! Jézus nevében kérlek, Ámen.

(YouVersion)

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .