Jakab – 4. hét / 2. nap

Jakab az olyan istentelen, megváltás nélküli gazdag emberek sorsától int óvva bennünket, akik a javak felhalmozásával, a bérek visszatartásával, és bántalmazással nyomják el a szegényeket. Jakab nem a vagyont ítéli el, hanem ezeknek a gazdagoknak az istentelen és gyalázatos viselkedését. Ez azonban figyelmeztetés mind az istenfélő, mind pedig az istentelen emberek számára, hogy maradjunk távol az anyagiasságtól és a kapzsiságtól. Azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy Isten ítélete elsöprő, elkerülhetetlen, és el fog jönni.

Milyen fájdalmas nehézségek közepette kételkedsz abban, hogy Istené a bosszúállás és a megtorlás a szenvedéseidért? Isten mindig állhatatos és hűséges, amikor arra kerül a sor, hogy megvédje és megbosszulja azokat, akik hozzá tartoznak. A hívőknek muszáj bízniuk abban, hogy Isten ki fogja árasztani az Ő haragját és igazságát a megfelelő időben és a megfelelő módon.

 

Mennyei Atyám, Te vagy az én igazságos bírám. Uram, kérlek, szüntesd meg bennem a vágyat, hogy megbosszuljam magam. Uram, segíts bízni abban, hogy Te mindig azt teszed, ami jó és igaz. Erősíts meg, hogy imádkozzak az ellenségeimért és jót tegyek velük. Segíts, hogy bízzak Benned, Uram, és abban, hogy a Te igazságod és a jogos büntetés biztosan el fog jönni a Te időzítésed szerint. Jézus nevében kérlek, Ámen.

(YouVersion)

Fordította: Szabó Anna 

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .