Jakab – 3. hét / 5. nap

Jakab arra bátorítja a hívőket, hogy vessék alá magukat Krisztusnak annak érdekében, hogy felülkerekedjenek a kísértésen és ellenálljanak a Sátánnak. Jézus Krisztuson keresztül Isten szenvedélyes módon próbál közeledni hozzánk. A végtelen lenyúl a végeshez. A szent befedezi a szentségtelent. A tökély keresi a tökéletlent. A hívő megváltása a bűneink alázatos megvallásával kezdődik, és az elkeseredett szükségünkkel, hogy Jézus megtisztítson bennünket. Átalakulásunk pedig azzal folytatódik, hogy alázatosan megvalljuk, minden egyes nap szükségünk van Jézusra ahhoz, hogy szent életet élhessünk.

Miben állsz ellen annak, hogy teljesen átadd magad az Úrnak? Isten az Ő Fiának áldozata által menti meg a méltatlan és érdemtelen hívőket a haláltól és a bűn kötelékétől. Végtelen és felmérhetetlen értéket ad nekünk, ezért teljes mértékben rábízhatjuk a maximális odaszánásunkkal. Melyek azok a területek, ahol nyomást érzel, hogy ellenállj Istennek és eltérj az Ő neked szánt terveitől?

 

Mennyei Atyám, köszönöm a csodálatos szereteted, amely arra indít, hogy Rád bízzam az életem. Uram, kérlek segíts helyettesíteni az önzésemet a Te alázatoddal, az ellenállásomat megadással, a félszívűségemet pedig a Te teljességeddel. Jézus nevében kérlek, Ámen.

(YouVersion)

Fordította: Szabó Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .