Jakab – 3. hét / 4. nap

Amikor a hívők kompromisszumot kötnek és a világ kultúrája, értékei és elképzelései szerint élnek, akkor szellemi paráznaságot követnek el. Isten egyértelművé teszi, hogy nem szolgálhatunk egyszerre két urat. Ha a világnak élünk, akkor azokat a dolgokat fogjuk imádni, amelyeket a világ becsül, és amelyek szöges ellentétben állnak Isten értékeivel. Minden egyes nap meg kell hoznunk a döntést, hogy egyedül Istent szolgáljuk, imádjuk és egyedül érte élünk.

Milyen területeken küzdesz a világgal kötött kompromisszumokkal? Isten ad erőt a hívőknek, hogy ellenálljanak a kísértésnek, hogy ne adják lejjebb Isten értékeinél, és hogy teljes szívvel Neki élhessenek.

 

Mennyei Atyám, köszönöm Neked a védelmedet, és hogy segítesz megszabadulni a kísértéstől, hogy bemocskoljuk a Te értékeidet és eltorzítsuk a Te Igédet. Te védd és őrizd meg a szívemet és elmémet minden olyan gondolattól, ötlettől, vagy hitrendszertől, amely ellentétes lenne a Te szavaddal. Uram, kérlek, tüntesd el a szívemből a büszkeségnek minden nyomát, amely megakadályoz abban, hogy alázatosan szolgáljalak Téged és a Te népedet. Jézus nevében kérlek, Ámen.

(YouVersion)

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .