Jakab – 3. hét / 2. nap

Itt Jakab folytatja a szavak pusztító hatalmának és a beszéd közbeni önkontroll és bölcsesség fontosságának leírását. A kritika, a pletyka, a hazugságok, és a dühkitörések olyan óriási sebeket tudnak okozni, melyek egy egész életre megmaradnak. Jakab pedig arra tanít minket, hogy Isten hatalma és kegyelme nélkül senki sem tudja megfékezni a nyelvét.

Milyen helyzetben, vagy kivel kapcsolatban indít arra a Szent Szellem, hogy fékezd a nyelved? Nagy bölcsesség rejtőzik a szavaink felügyeletében, és abban, hogy engedjük a Szent Szellem által vezetett tetteinket és viselkedésünket beszélni magunk helyett.

 

Mennyei Atyám, kérlek, vigyázz a nyelvemre! Segíts, hogy fékezni tudjam! Te adj nekem bölcsességet, és a Te ítélőképességedet, hogy tudjam, mikor kell szólnom, és mikor nem. Segíts, hogy a szavaim a Te szeretetedet tükrözzék, és hogy a Te neved dicsőüljön meg a bennem végzett munkádon keresztül. Jézus nevében kérlek, Ámen.

(YouVersion)

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .