Jakab – 3. hét / 1. nap

Jakab azért osztja meg a bölcsességét a nyelv hatalmáról, hogy a hívők megértsék Isten nézőpontját a beszéd fontosságáról. A beszédünk azt tükrözi, ami a szívükben lakozik, ezért minden haraggal, kétséggel, megtévesztéssel, és erkölcstelenséggel teli szavunkat észre kell vennünk, és azonnal ki kell javítanunk. Mivel a szavainknak Istent kellene tükrözniük, ezért szükségünk van az Ő segítségére abban, hogy igazak, szeretetreméltók, higgadtak, és kegyelemmel és irgalommal teljesek legyenek.

A beszédnek melyik területeivel állsz hadilábon? Melyek azok a beszédedben megjelenő szokások és minták, amelyeknek átformálásához és finomításához Isten segítségére van szükséged? A beszédünk megmutatja a tudásunkat és a bölcsességünket. A hozzáállásunkhoz és a viselkedésünkhöz hasonlóan a beszédünket is Isten mindent átformáló kezébe kell adnunk.

 

Mennyei Atyám, köszönöm neked a Te Igéd erejét. Segíts, hogy tudjam azt a saját szavaim vezérfonalaként használni. Adj nekem bölcsességet, tisztánlátást, és önuralmat a szavaimat illetően. Hadd legyen a beszédem frissítő, nyájas, és hadd tükrözzön mindig jól Téged! Jézus nevében kérlek, Ámen.

(YouVersion)

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .