Jakab – 2. hét / 5. nap

Jakab önvizsgálatra biztatja a hívőket, vajon a külső cselekedeteik tükrözik-e a belső, lelki átalakulást? Az üdvözítő hit egyik fő jele az Istennek való engedelmesség. Az üres hit ismeri a bibliai igazságok fogalmait és elméletét, de a bibliai igazság nem fogja őt megváltoztatni. A hívő ember életformája – üdvösségének a bizonyítéka.

Az üdvösséget egyedül Jézusba vetett hit által lehet elérni. Cselekedeteink nem tesznek minket igazzá Isten előtt – ezt csak Jézus teheti meg. Ugyanakkor, ha valaki üdvösséget nyert, új teremtés már, életének új célja, új ereje és új Ura van. Megtérés után a hívő cselekedeteinek és viselkedésének külsőleg tükrözniük kell a belső, lelki változásokat. A Szent Szellem erőteljesen munkálkodik a hívő lelkében, azért hogy egy önmagára-fókuszáló életet másokra-fókuszáló életté tegyen, ezzel Jézust megdicsőítve. A te életed mit mond az evangéliumról?

 

Atya Isten, segíts, hogy teljes szívemmel elkötelezetten kövesselek, miközben a gyakorlatban is megélem az evangéliumot. Folyamatosan tisztítsd és változtasd át a szívemet, Uram, és erősítsd meg a szándékomat, hogy őszintén szeressek és szolgáljak másokat. Jézus nevében. Ámen.

(Youversion)

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .