Jakab – 2. hét / 3. nap

 Jakab arra hívja a hívőket, hogy életükben a részrehajlást és az előítéleteket váltsa fel a szeretet. Felismerte, hogy már a korai egyházban is a szegényeket lenézték, mellőzték és hátrányosan megkülönböztették, míg a magasabb társadalmi és gazdasági helyzetű egyéneket támogatták és tisztelték.

Milyen személyeket vagy milyen fajta bűnösöket vagy hajlamos hátrányosan megkülönböztetni? Jézus legfontosabb szolgálata a szeretet volt. Szerette a szegényeket, a társadalom által elutasítottakat, a betegeket, az elhagyottakat és az erőtleneket, valamint a bűnösöket. Jézus nem önmagáért hagyta el a mennyet. Miattunk jött a földre – külön-külön minden egyes emberért. Te kit zárnál ki a cselekedeteiddel, mulasztásaiddal, vagy a viselkedéseddel? Mit fogsz ma tenni azért, hogy többen érezzék az irgalmasságodat és szeretetedet?

 

Atya Isten, köszönöm, hogy a Te evangéliumod senkit sem zár ki. Köszönöm a kegyelmedet, hogy folyamatosan elfogadsz olyannak, amilyen vagyok.  Köszönöm, hogy a Te szereteted nem az anyagi javainkat, érdemeinket, hírnevünket vagy a státuszunkat nézi. Uram, vezess engem, hogy meglássam hol és hogyan nyissak azok felé, akik mások mint én. Jézus nevében. Ámen

(Youversion)

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .