Jakab – 2. hét / 2. nap

Jakab a cselekvő szeretet fontosságáról ír. Akkor hasonlítunk a legjobban Istenre, amikor adunk, megosztunk, vigasztalunk, imádkozunk és támogatunk másokat, akik nem tudják, vagy nem akarják ezeket viszonozni. Ez az önzetlen krisztusi cselekvés a bizonyíték arra, hogy Jézus követői vagyunk. Arra vagyunk elhívva, hogy visszatükrözzük és képviseljük Jézust azáltal, hogy hagyjuk, hogy az Ő önfeláldozó szeretete cselekedeteinken keresztül a környezetünkre áradjon.

A cselekedeteid, szokásaid és viselkedésed mit tanít Jézusról másoknak? Nem abban nyilvánul meg igazán a hitünk, ahogy elmondjuk, amiben hiszünk, hanem ahogy megéljük a hitünket. Ha nem vagyunk óvatosak, összekeverhetjük Isten igazságának ismeretét – Isten igazságának a megélésével.

 

Atya Isten, Te mindennap egyértelműen bizonyítod önzetlen szeretetedet irántam. Uram segíts, hogy szavakkal, cselekedetekkel és tettekkel egyaránt szeressek másokat. Uram, óvj meg attól a tévedéstől, hogy bár ismerem a Te szavadat, de nem engedelmeskedem neki. Add, hogy felismerjem azonnal azokat a tetteimet, viselkedéseimet, melyek hamis színben tüntetnek fel téged. Uram, taníts engem úgy szeretni, ahogy Te szeretsz. Jézus nevében. Ámen 

(Youversion)

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .