Jakab – 2. hét / 1. nap

Mivel Isten a hívőket az ő jóságával és igazságosságával ajándékozza meg, felelősségünk vigyázni a beszédünkre, hozzáállásunkra és viselkedésünkre. Minden szó, amit kimondunk és minden cselekedetünk a szívünkből ered. Amikor kísértést érzünk kiönteni az érzéseinket, érzelmeinket haragunkban, vagy amikor igazságtalanság ér, muszáj lecsillapítanunk a szívünket, le kell lassítanunk, és Istenre figyelnünk, hogy meghalljuk azt, amit szerinte mondanunk és tennünk kellene.

Milyen esetekben vezérelnek az érzéseid, a temperamentumod vagy a szemléleted bizonyos dolgokról? Nekünk hívőknek Isten erejét kell keresnünk ahhoz, hogy feladjuk saját elképzeléseinket, önző vágyainkat, és ezáltal a környezetünknek az Ő alázatosságát, együttérzését és irgalmasságát mutassuk fel.

 

Atya Isten, növeld bennem a Te szeretetedet. Uram, segíts, hogy a szavaim és cselekedeteim a Te szíved jóságát, kedvességét és irgalmasságát fejezzék ki. Uram, akadályozd meg, hogy elsodorjanak a negatív érzések és viselkedések. Segíts, hogy alázatosan félre tudjak tenni minden gonosz vagy helytelen gondolatot és viselkedést. Uram segíts, hogy Téged dicsőítselek mindennel, amit mondok és teszek. Jézus nevében. Ámen

(Youversion)

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .