Jakab – 1. hét / 5. nap

Jakab szembeállítja a kísértések során folytatott küzdelmet Isten szeretetének valóságával. A mi Istenünk jó, igaz, szent, és igazságos. Mélyen együttérez velünk, tökéletesen szeret minket és végtelenül hűséges. Nincs annál nagyobb áldozat, mint az a felbecsülhetetlen ár, amelyet értünk fizetett az Ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül. Akkor szeretett már minket, mikor semmink nem volt, amit felajánlhattunk volna Neki. Ha kételkedünk abban, hogy Isten, és minden, amit Ő ajánl nekünk az jó, megtagadjuk azt, hogy engedelmeskedjünk Neki és szolgáljuk Őt. Hagynunk kell, hogy Isten Szavában jelenlévő igazsága határozza meg a mi mindennapi életünket.

Vajon életed melyik területén kérdőjelezed meg Isten jóságát és hűségét, mert nem teljesülnek az elvárásaid? Isten hűséges az elköteleződéséhez, hogy a hívő ember lelki növekedését munkálja, és hűségesen cselekszik az Ő karakterének és ígéreteinek megfelelően. Kivel osztod ma meg Isten jóságát, kegyelmét és irgalmasságát?

 

Atya Isten, köszönöm, hogy minden jó és tökéletes ajándék Tőled jön. Köszönöm a Te állhatatos, állandó és változhatatlan jelenlétedet az életemben. Emlékeztess nap, mint nap, hogy Te állandóan jelen vagy és munkálkodsz az én életemben, függetlenül attól, hogy én mit érzek, vagy a körülményeim milyennek tűnnek. Köszönöm, hogy látsz engem a legrosszabb formámban és megajándékozol magadból a legjobbal. Jézus nevében. Ámen

(Youversion)

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .