Jakab – 1. hét / 4. nap

 Jakab emlékeztet arra, hogy aki a kísértésnek ellenáll és kitart, azt gazdagon megáldja Isten. Továbbá emlékeztet arra is, hogy a kísértés nem Istentől származik, hanem a saját vágyaink és szenvedélyeink következménye, a világ vonzerejének és a sátán cselszövéseinek eredménye. A kísértések, minden hívő számára, a mindennapi valóság része. De Isten hűségesen megígéri, hogy minden kísértésből van kiút, mellyel egy hívő szembekerül, ez segít, hogy kiálljuk a próbát.

Milyen kísértésekkel küszködsz ma? Mikor kísértések érnek, Jézusra kell tekintenünk, aki bűntelen maradt annak ellenére, hogy minden kísértést elszenvedett, mely minket, embereket érhet. Tagadjuk meg magunkat, szaladjunk hozzá és keressük szorgalmasan azt a kiutat, melyet Ő megígért és biztosított. Isten felhatalmazza az Ő követőit arra, hogy nemet tudjanak mondani, amikor igennel szeretnének válaszolni.

 

Atya Isten, a nap minden pillanatában szükségem van Rád. Köszönöm, hogy megvédsz és gondoskodsz rólam, mikor a kísértés elviselhetetlennek tűnik. Add meg az akaratot és az erőt ahhoz, hogy ellenálljak és kitartsak. Uram, fedd fel nekem a kiutat, melyet elkészítettél. Mikor elbotlok és a kísértésnek nem tudok ellenállni, emlékeztess arra, hogy a Te kegyelmed nagyobb az én bűnömnél. Jézus nevében. Ámen.

(Youversion)

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .