Jakab – 1. hét / 3. nap

Jakab figyelmeztet a vagyon hiábavalóságára. A gazdagság önmagában senkit nem fog teljesen kielégíteni vagy betölteni az igényeit. A pénz önmagában nem gonosz, de a pénz mohó szeretete és a bevételünkbe/bankszámlánkba vetett bizalom, hogy az majd biztosítja a stabilitást az életünkben, örök elégedetlenséggel fog eltölteni. Akkor tudjuk megfelelő módon élvezni javainkat, ha Istentől kapott ajándékként tekintünk rájuk, eszközként, mely őt dicsőíti. Életünk elkezd összhangba kerülni Isten akaratával, mikor azt választjuk, hogy megelégszünk Krisztus gazdagságával, ahelyett, hogy vakon hajszolnánk az anyagi javakat és abban keresnénk a nyugalmunk forrását.

Milyen anyagias célok fordítják el a tekintetedet az örökkévaló mennyei dolgokról a világ anyagi értékei felé? Nekünk, hívőknek, arra kellene összpontosítanunk az erőfeszítéseinket, hogy a megszentelődésben fejlődjünk, és ez láthatóvá váljon a viselkedésünkben, hozzáállásunkban, gondolkodásunkban és ne az anyagi gazdagságot hajszoljuk. Milyen lépéseket kell tenned, hogy nagylelkűbbé, elégedettebbé, hálásabbá válj mind a lelki, mind az anyagi javakért, melyekkel Isten megáldott?

 

Atya Isten, szabadítsd meg a szívemet attól, hogy mindig többre vágyjon. Szabadítsd meg az elmémet a pénzsóvárságtól és az embertársaim iránt érzett irigységtől. Szabadítsd meg a lelkemet az elégedetlenségtől. Segíts nagyvonalú és elégedett sáfárnak lenni minden jó tekintetében mellyel megáldottál. Uram segíts, hogy megadjam neked a tiszteletet és dicsőítselek akkor is, ha megkapom amire vágytam, és akkor is, ha nem. Jézus nevében. Ámen.

(Youversion)

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .