Jakab – 1. hét / 2. nap

 Jakab kimondja, hogy Isten a forrása minden igaz bölcsességnek. Az Ő bölcsessége nincs előlünk elrejtve. El van készítve és szabadon hozzáférhető mindenkinek, aki kéri és hittel elfogadja. Isten bölcsességét az Ő Szavában, a Bibliában találjuk meg. A Biblia felfedi, hogy kicsoda Isten, hogy hogyan tervezte el a megváltásunkat Jézus Krisztuson keresztül, és hogy a tökéletlen emberek milyen módon fejlődhetnek oda, hogy Istennek tetsző életet éljenek, ahogy egyre inkább hasonlóvá válnak Jézushoz. Jakab figyelmeztet, hogy a kételkedés instabilitáshoz és határozatlansághoz vezet.

Milyen esetekben van szükséged Isten bölcsességére? A hívő ember állhatatossága a bizonytalan időkben abból fakad, hogy bizalmukat és hitüket rendületlenül Isten korlátlan hatalmába, jóságába, és a Szavában található tökéletes bölcsességbe vetik.  Milyen körülmények között esik nehezedre, hogy higgy Isten jóságában, vagy bízz az Ő erejében és korlátlan hatalmában?

 

Atya Isten, köszönöm a te tökéletes, változhatatlan és kimeríthetetlen bölcsességedet. Uram segíts, hogy állhatatos és kitartó legyek és mindig Rád figyeljek. Segíts, hogy a Te bölcsességed után kutassak a Szavadban, különösen akkor, mikor bizonytalansággal találkozom. Emlékeztess arra, hogy megingathatatlanul bízzak Benned és a Te Szavadban. Jézus nevében. Ámen.

(Youversion)

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .