Jakab – 1. hét / 1. nap

Jakab, Jézus Krisztus féltestvére, a korai egyház szétszórt és üldözött zsidó keresztényeinek írt levelében rögtön a lényegre tér. Erőteljes buzdító beszédet intéz a Krisztus-követőkhöz, bátorítva őket, hogy gondolják át a próbatételek jelentőségét.  Tanítása szerint a türelmes kitartás gyakran a próbák során fejlődik ki. A szenvedés és a próbák egyfajta bizonyosságot jelentenek a hívőknek. Mikor beleegyezünk, hogy kiálljuk a próbákat a megfelelő módon (örömmel), lelki érettségre teszünk szert. Az örömöt nem a szenvedés maga adja, hanem a tudat, hogy Isten soha nem hagy magunkra és nem feledkezik meg rólunk a szenvedés alatt.

Mit árul el a próbákhoz való hozzáállásod az Istenbe vetett bizalmadról? A próbáknak nagy célja van a hívő emberek életében. Segítenek Isten kimeríthetetlen vigasztalását, szeretetét, kegyelmét és reménységét megtapasztalni. Valamint meglátni azt, hogy hogyan boldogulnánk az életben Isten nélkül. Miben kell Isten segítsen, hogy változtatni tudj a szenvedéshez és próbákhoz való hozzáállásodon?

 

Atya Isten, Te vagy az egyetlen, aki tökéletes hűségeddel minden jó munkát bevégzel, melyet elkezdtél. Köszönöm, Uram, a vágyadat, hogy teljesebbé és egyre inkább hozzád hasonlóvá szeretnél formálni engem. Segíts, hogy elfogadjam, és alávessem magam a Te módszereidnek, melyekkel az érettséget munkálod az életemben. Fedd fel magad előttem a próbáim során, Uram, hogy kitartsak Benned bízva. Jézus nevében. Ámen. 

(Youversion)

Fordította: dr. Ferenczi Andrea

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .