Kegyelem, Hála és Dicsőség

„Mindez értetek történik. A célja pedig az, hogy egyre több és több ember fogadja el és adja tovább Isten kegyelmét, és egyre többen adjanak hálát Isten dicsőségéért.” – 2 Korinthus 4:15

A minap a mai blogbejegyzésre készültem, amikor észrevettem, hogy Pál a 2 Korinthus 4. fejezetében két különböző helyen használja a „ne adjátok fel” kifejezést.

Micsoda hatalmas emlékeztető ez a számunkra, amelyre a mai napon mindannyiunknak szükségünk van: ne adjátok fel!

Vajon azok az idők, amelyeket most élünk meg zavarosak, lehangolóak és aggodalomra adnak okot? Az egyszer biztos!

De pont ilyenek voltak azok az idők, amelyekben Pál is élt.

Vessünk csak egy pillantást arra a kultúrára és légkörre, amelyben Pál élt, mindössze ennek az egy fejezetnek az alapján:

2. vers: Nem ravaszkodunk, nem is hamisítjuk meg Isten üzenetét, és elutasítunk mindenféle tisztességtelen manipulációt, amelyekkel egyesek titokban félrevezetik a többieket. Mi nyíltan hirdetjük az igazságot…

4. vers: Ezek a hitetlenek azért nem képesek az örömhírt megérteni, mert ennek a világnak az „istene”, a Sátán elsötétítette a gondolkodásukat. Azt akarta, hogy ne láthassák az örömhír világosságát, amely Krisztus dicsőségéről szól, aki minden tekintetben olyan, mint maga Isten.

8-9. vers: Mindenfelől bajok vesznek körül és nehézségek szorongatnak bennünket, mégsem szenvedünk vereséget! Sokszor nem tudjuk, mitévők legyünk, de nem esünk kétségbe! Üldöznek, de Isten nem hagy el bennünket. Néha földre terítenek, de nem tudnak egészen elpusztítani.

17. vers: Mert a mostani, könnyen elviselhető szenvedéseink…

Ismerősen hangzik?

Tudom, hogy sokan szorongatva érzitek magatokat mostanában. De nem vagytok egyedül. Néha Pál is hasonlóan érzett.

Mégis, minden szenvedése és próbája közepette Pál arra bátorít minket, hogy ne adjuk fel!

Mindig ehhez az igazsághoz kell ragaszkodnunk: Isten ÁLLANDÓAN munkálkodik.

Úgyhogy vizsgáljuk meg közelebbről a mai Igeverseket, és lássuk, hogy milyen fontos szerepet játszik a hála, és mennyit segít abban, hogy ne adjuk fel még akkor sem, amikor úgy érezzük, hogy a körülöttünk lévő világ összeomlik.

Isten folyamatosan a mi javunkra munkálkodik az életünkben. Ez persze nem jelenti azt, hogy az életünk könnyű lesz, vagy azt, hogy minden egyes imánk meghallgatásra lel. De amit tudunk, az az, hogy egy jóságos és szerető Atyát szolgálunk, aki egyre jobban és jobban kiterjeszti a kegyelmét a mi javunkra.

És ahogy a kegyelem egyre több embert ér el, úgy a hála is növekedni fog.

Mert hogyan is ne lennénk hálásak amikor az Ő csodálatos kegyelmével szembesülünk?!

Ahogy egyre jobban látjuk a kegyelmét, úgy leszünk egyre hálásabbak, és ahogy egyre hálásabbak leszünk azért, amit Jézus tett értünk, úgy gyarapszik majd a vágyunk, hogy olyan életet éljünk, amely az Ő nevének ad dicsőséget – a miénk helyett.

Amikor elkezdjük megérteni Isten csodálatos kegyelmét… valóban magunkhoz ölelni a kegyelmét, szeretetét és megbocsátását, az belülről fog minket átformálni.

Ettől fog összpontosulni a látásunk.

Ahogy az életünket másképpen látjuk, úgy válik a lényeg egyre tisztábbá.

Innentől kezdve nem saját magunkra összpontosítunk; nem a saját sikereinkre, a saját hibáinkra, a fájdalmunkra vagy éppen a boldogságunkra…

Ha életünkben magunkévá tesszük a hálát, akkor életünk Jézus-központú lesz.

Több kegyelem, több hála.

Több hála, több dicsőség Istennek.

Istennek csodálatos terve van az életünkre, azonban az életünk nem arra szolgál, hogy saját magunknak szerezzünk dicsőséget, hanem arra, hogy Istent dicsőítsük vele, aki bennünket készített; aki a Teremtőnk, Megváltónk, és a mi jóságos Atyánk.

Tehát ne keseredj el, drága barátom! A mai változó világban elérkezett az idő arra, hogy Jézusnak ragyogj!

Ő szándékosan ebben a történelmi korban teremtett meg téged. Ne félj! Öleld magadhoz az ő kegyelmét és a minket körülvevő világgal ellentétben dönts úgy, hogy hálás életet fogsz élni! Dicsérjük EGYÜTT a mi Urunkat azáltal, hogy olyan életet élünk, amelynek Ő a középpontja!

Ne legyen kétségetek afelől, hogy Isten hatalmasan munkálkodik. Ne keseredjetek el!

Éppen abban a próbában, amelyen most mész keresztül csodálatos lehetőséged nyílik arra, hogy a körülötted lévőknek megmutasd ahogy Isten munkálkodik az életedben!

Amikor valaki megrágalmaz, elárul, vagy szembeszáll veled, emlékezz erre az igazságra: senki sem pusztíthatja el azt, amit Isten elért általad.

Csak rövid ideig vagyunk itt, drága barátaim, ezért összpontosítsuk az életünket olyasvalamire, ami tényleg fontos.

Ahogy Isten kegyelme terjed az életünkben, úgy leszünk egyre hálásabbak. És ahogy egyre hálásabbak leszünk, úgy lesz egyre több lehetőségünk arra, hogy Istent dicsőítsük az életünkkel.

Legyen több belőled, Jézus, és kevesebb belőlem!

 

Szeressétek nagyon Istent!

Angela

 

Fordította: Szabó Anna

Forrás: https://lovegodgreatly.com/grace-gratitude-glory/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .