Mindenért adjatok hálát – 1. hét / 5. nap

Dicsőítés és gyógyulás

 

Ehhez a lepráshoz hasonlóan mi is megtapasztaltuk már a gyógyulást. A bűnnek már nincs többé hatalma felettünk, mert Krisztus megérintette a szívünket és helyreállított bennünket. A mi válaszunk erre vajon elsöprő hála? Vajon folyamatosan visszatérünk-e Jézus ölelésébe, és megköszönjük Neki azt, hogy meggyógyított? A dicséret kifejezi a hitünket és megmutatja Istennek, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy egyedül Ő érdemes a szeretetünkre és tiszteletünkre. A többi leprás csak fizikai gyógyulásban részesült, szellemiben nem. Az ő szívük érintetlen maradt és kemény, míg ez az egy leprás teljesen megmenekült, mert hitben járt.

Sosem szabad elfelejtenünk, hogy egykor mi is kitaszítottak és szellemi értelemben vett leprások voltunk – a bűneink távol tartottak Istentől. Minden egyes nap tudatosan időt kell szánnunk arra, hogy emlékezzünk: Isten megbocsátott nekünk. Az egész életünket hálában kell élnünk azért, mert Ő meggyógyított bennünket.

Fuss ma Jézushoz, ess a lábaihoz, és dicsérd Őt hálás szívvel! Ne engedd, hogy a teli naptár vagy az önző dicsőségvágy visszatartson attól, hogy dicsőítsd a Gyógyítódat. Még ha a tömeg más irányba szalad is, a mi szívünknek mindig Jézus felé kell fordulnia.

Atyánk, köszönjük Neked a Te gyógyításodat, a tökéletes megbocsátásodat, és a Te véget nem érő szeretetedet. Add, hogy sose feledjük el, milyen csodálatos módon gyógyítottad meg a szívünket! Ámen.

(YouVersion)

Fordította: Szabó Anna

 

 

 

 

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .