Adjatok hálát!

Adjatok hálát az Örökkévalónak, mert jó, mert hűséges szeretete örökké tart! – Zsoltárok 107:1

Az elmúlt hetet egy kedves barátnőmmel, Edurne-vel töltöttem, aki a venezuelai Curripaco törzseknél szolgál misszionáriusként, és aki az SZNI nemzetközi ágának igazgatója.

Az, hogy az elmúlt héten vele éltem, felnyitotta a szememet, és olyan dolgokért tett hálássá, amelyekért nem is tudtam, hogy hálásnak kellene lennem. Például:

  • visszazárható zacskókért
  • meleg vízért a reggeli zuhanyzásokhoz
  • élelmiszerboltokért
  • légkondícionálásért
  • maradékokért és gyorséttermekért a sűrűbb napokon

Csak hogy párat említsünk…

A sok dolog közül, amit ebben a nőben szeretek, az egyik az, ahogy azt választja, hogy minden körülmények között Isten jóságát látja meg…  a hűsége pedig engem is inspirál és tettekre sarkall.

És abban a kiváltságban volt részem, hogy láthattam őt, ahogy rendkívül nehéz körülmények között választja a hálát és az örömöt.

Mint például akkor, amikor a múlt évben háromszor törtek be az otthonába, és olyan dolgokat vittek onnan el, mint gyógyszerek, étel, és a gyerekei hátizsákjai.

És mégis minden egyes alkalommal úgy döntött, hogy az életét a hála szemüvegén keresztül nézi majd… az élete magáért beszél.

Van valami erőteljes abban, ha a nehézségek közepette dicsérjük az Urat; így a dolgok más megvilágításba kerülnek, Jézus pedig a jogos trónjára az életünkben és a szívünkben.

Edurne arra emlékeztet, hogy mindig akad valami, amiért hálásak lehetünk!

Döntsünk úgy, hogy hálát adunk Istennek a jóságáért, az örökkévaló, csalhatatlan, mindig és mindörökké tartó szerelméért… a szerelemért, aminek nincs határa. Egyáltalán, hogyan lehetünk hálátlanok?

Emlékszem, ahogy anyukám már kicsit koromtól fogva arra tanított, hogy ha az élet nehézre fordul, akkor elkezdjük Jézust dicsérni, és keresni a lehetőséget arra, hogy hálásak legyünk.

Ma hálás vagyok Istennek azért, mert jó, és mert az irántam való szeretete sosem ér véget. Nem számít, hogy mit tartogat számomra a jövő, az irántam való szeretete állandó… semmi és senki nem változtathatja meg.

A ma olvasott zsoltár azért íródott, hogy megünnepelje a zsidók visszatérését a babiloni fogságból.

Ezek az emberek rengeteg mindenért lehettek hálásak, és biztos vagyok benne, hogy ha írtak volna listát a hálaokaikról, akkor az hasonló lett volna Edurne listájához.

A nehéz időknek, a szűk esztendőknek és az üres kamráknak megvan az a tulajdonságuk, hogy elképesztően hálássá tudnak tenni minket a legkisebb áldásokért is.

Ezek a drága emberek, akiket Isten megváltott… ők valaha bolyongtak, rabok és bolondok voltak, akiket földre kényszerítettek az életükben dúló viharok.

És mégis, ezekben a nehéz időkben Isten velük volt.

A küzdelem megélesítette a látásukat, így még tisztábban tudták látni Jézust.

De amikor éhesen és szomjasan kiáltottak az Úrhoz a bolyongás közepette, (6. vers) Ő megelégítette őket. (9. vers)

Amikor a sötétben szenvedtek, mint vasláncra vert rabok (10. vers), Ő ledöntötte a bronzkapukat és széttörte a vasláncokat. (16. vers)

Amikor bolondok voltak, és fellázadtak Ellene (17. vers), akkor meghallgatta könyörgésüket, és kimentette őket szorult helyzetükből. (19. vers)

Amikor az életük telve volt viharokkal, és a bátorságuk semmivé lett (26. vers), akkor Ő volt az, aki suttogássá csendesítette a vihart. (29. vers)

Barátom, nem számít, hogy az életünk nehéz időszakai saját döntéseink következményei, vagy rajtunk kívülálló dolgok eredményezték őket, de nem felejtjük el, hogy mindig Isten kezében van a kormány, és mindig annyi minden van, amiért hálásak lehetünk.

A Mi Istenünk megszabadít, Ő jó, és irántunk való szeretete örökké tart, tehát bármit hoz is a holnap, úgy döntök, hogy dicsőíteni fogom Őt az életemmel.

Adjanak most hálát az Örökkévalónak jóságáért, és csodáiért, amelyeket az emberekkel tett! Dicsérjék őt, mikor az emberek összegyűlnek, dicsérjék őt a nép vezetői előtt!

 

Szeressétek nagyon Istent!

Angela

Beszéljük meg! A világ milyen tájairól csatlakoztok hozzánk ma?

 

Fordította: Szabó Anna

Forrás: https://lovegodgreatly.com/week-1-give-thanks/

Szintén kedvelheted

1 Comment

  1. Ez nagyon tanulságos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .