Amire TÉNYLEG szükséged van…

„Ehhez a gazdagsághoz mérten fog az én Istenem gondoskodni mindenről, amire szükségetek van.” –Filippi 4:19

A nő a hideg járdán feküdt összekucorodva, hogy jobban védje testét a kemény hideg széltől. Az időjárás-előrejelzés hirtelen zuhanást ígért a hőmérsékletben, és úgy tűnt, hogy éppen lefeküdni készült összetákolt ágyába az időjárás kényének-kedvének kitett, belvárosi utcán elhelyezkedő szokásos helyén.

Nem terveztem megközelíteni.

Épp a városban jártunk egy szoros napirenddel, és arra gondoltam, hogy majd imádkozom érte miközben sietősen elhaladunk mellette. Azonban mielőtt ráeszmélhettem, volna, hogy mi történik, a fiatal lányom megfogta a kezemet, és visszahúzott — egészen addig, amíg mi is mellette guggoltunk, jóval nagyobb mértékben és közelebbről behatolva a nő utcai otthonába, mint ahogy azt én terveztem.

Az arcunk közelebb került. Egymás szemébe néztünk. A kezünk felé nyúlt.

A fizikai szükségletein kívül mást nem kért. Ehelyett, ahogy közelebb hajoltam, egy édes éneket hallottam az ajkairól felszállni. Háláról beszélt, és Isten hűségéről; én pedig amíg élek, soha nem fogom elfelejteni azt a tiszta ÖRÖMÖT, amit az arcán láttam.

Onnantól kezdve jól tudtuk, hogy mivel találkoztunk.

Maradtunk, mert a szívünk képtelen volt elszakadni.

A végére kiderült, hogy mindene megvolt aznap estére, és már kész tervvel is rendelkezett arról, hogy hogyan fog ismét talpra állni. Isten addigra már használta az Ő embereit. A tűz elpusztította az otthonát, de nem tudta kioltani a hitét.

Jézus.

Az Ő neve szállt fel az ajkairől, és Ő volt a szilárd alapja. Az igazat megvallva elsőként jelentette ki magáról, hogy egy nagyon nagyon gazdag nő volt.

Gazdag a Jézus Krisztusban…

_______________________________________

Annyira szöges ellentétben állnak a mai kultúrával, hogy megakasztanak minket az utunkon. Egy olyan társadalomban, amely állandóan azért harcol, ami helyes, igazságos és könnyű, van valami radikálisan különböző ezekben az emberekben. Nem fogod eltéveszeni, ha összefutsz velük. És ha egyszer összefutottál velük, nem tudsz nem gondolni arra, hogy mennyire lenyűgöző a viselkedésük. Amit tesznek, annak egyszerűen nincs értelme a világ többi része számára, és azt az égbekiáltó kérdést provokálják ki mindenkiből, hogy Vajon mi teszi őket annyira mássá?

Az ok nyilvánvaló és egyszerű: az Isten ÖRÖME.

Leszámítva persze, hogy nem nyilvánvaló, és a körülmények pedig távol állnak az egyszerűtől.

Hiszen itt mindig olyan ÖRÖMRŐL van szó, amely meglehetősen nehéz körülmények között létezik, és pontosan ez az, ami még jobban kiemeli őket. Mint azok a csillagok, melyek áthatolnak a legsötétebb éjszakán, ezek az emberek olyan fényesen és szépen csillognak, hogy egyszerűen nem tudod levenni róluk a szemedet.

Nagy nyomás alatt állnak, mégis ÖRÖM van bennük.

Fizikailag szükséget szenvednek, mégis ÖRÖM van bennük.

Igazságtalanul bánnak velük, mégis ÖRÖM van bennük.

Óriási veszteségeket szenvednek, mégis ÖRÖM van bennük.

Kényelem.

Anyagi javak.

Státusz.

Bőség.

Világi elvárásokkal harcolunk ezekért a dolgokért, a megelégedést mégsem tudhatjuk magunkénak sokáig. Sőt, a küzdelem során gyakran még nyomorultabbnak érezzük magunkat.

Azonban ha a gondolatainkat és a szívünket a Megváltó hatalmára és jóságára szegezzük, akkor minden más színben tűnik majd fel.

A reményünk kitartó lesz.

A béke árvízként áraszt el minket.

Az őszinte öröm túlcsordul bennünk.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én így szeretnék élni.

 

“Isten dicsőséges gazdagsága mind a Krisztus Jézusban található. Ehhez a gazdagsághoz mérten fog az én Istenem gondoskodni mindenről, amire szükségetek van.” – Filippi 4:19

 

Bízz, barátom! Isten gondoskodni fog rólad az általa kiszabott időben és módon.

A legégetőbb szükségünk?

Az Ő neve Jézus.

Amikor Istentől kérünk valamit, először kérjünk többet Belőle…

 

AZ Ő lábainál,

Whitney

 

Beszéljük meg! Írd le nekünk kommentben! Mit tanított NEKED személyesen Isten ahogy együtt tanulmányoztuk a Filippiekhez írt levelet?

 

Fordította: Szabó Anna

Forrás: https://lovegodgreatly.com/what-you-and-i-really-need/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .