Ezeken gondolkodjatok

„Végül, testvéreim, azokon a dolgokon gondolkodjatok, amik igazak, dicséretre méltók, igazságosak, tisztességesek, szépek, tiszteletre méltók, kiválók és dicséretesek.” – Filippi 4:8

Ez egy olyan lecke, amelyet nehézségek árán tanultam meg.  Sőt, ha teljesen őszinte akarok lenni veletek, akkor egy olyan leckéről beszélünk, amit még mindig tanulok.

Az, hogy miről gondolkodsz, igenis számít.

Nemrégiben érkeztem haza egy találkozókkal, gyerekek felvételével és lerakásával, kosárlabdaedzéssel és határidőkkel teli nap után… és hullafáradt voltam. Miközben a lefekvéshez készülődtem aznap este, beszámoltam a férjemnek a nap eseményeiről. Amikor befejeztem, rám nézett és azt mondta: Azta, úgy tűnik nagyon kemény napod volt.

A válasza teljesen váratlanul ért és elgondolkodtatott arról, hogy mit is tartottam érdemesnek arra, hogy megosszam vele. Mert mik is voltak azok a események, amelyekre koncentráltam, és amelyeket fontosnak ítéltem;  és mik voltak azok, amelyekre nem figyeltem oda, és nem tartottam elég egetrengetőnek ahhoz, hogy este elmondjam?

A helyzet az volt, hogy habár egy hosszú nap állt mögöttem – egy olyan nap, amely néha elég zaklatott volt -, azonban ez mégis egy jó nap volt.

Egy nap tele olyan emberekkel, akiket a legjobban szeretek a világon.  Egy olyan nap, amelyben mind az anyaság, mind pedig egy olyan szolgálat vezetése megvolt, melyért szenvedélyesen rajongok. És mégis úgy döntöttem, hogy a gondolataimat a stresszre és a határidőkre összpontosítom a jó dolgok helyett, amelyekkel Isten megáldott a nap folyamán.

A férjem megjegyzésre rávilágított, hogy egész nap pontosan annak az ellentétére fókuszáltam a gondolataimat, ami a Filippi 4:8-ban meg van írva. Ahelyett, hogy arra gondoltam volna, ami igaz, dicséretre méltó, igazságos, tisztességes, szép, inkább engedtem, hogy az elmém a negatív dolgokra, a bizonytalanságra, és a hiányosságokra fókuszáljon. És az eredmény? Egy olyan negatív képet festettem a napomról, ami nem teljesen volt igaz.

Minél idősebb leszek, annál jobban megértem, hogy mennyire fontos megélni a Filippi 4:8-ban leírtakat. Minden egyes nap lehetőségem van eldönteni, hogy a jóra, a szépre, és Isten igazságára fókuszálok, vagy engedem, hogy az elmém pont az ellenkezőjére összpontosítson.

Az az igazság, hogy bármivel is táplálom az elmém, az befolyásolni fogja az életem minden területét és minden kapcsolatát. Éppen ezért fontos annyira a 2 Korinthus 10:5. Muszáj megtanulnunk, hogy minden egyes gondolatot foglyul ejtsünk a Krisztusnak való engedelmességre. Isten Igéje az igazságnak az az alapja, amelyre az életünknek épülnie kell, nem pedig a gondolatainkra vagy az érzelmeinkre.

A gondolatvilágunk hatalmas erővel bír, és ha nem tartjuk kordában, akkor képes elpusztítani bennünket belülről. Éppen ezért fontos annyira, hogy naponta Isten Igéjében járjunk; hogy felfrissítsük az elménket az Ő igazságával és engedjük, hogy Isten vezessen és meggyőzzön minket, valamint szóljon hozzánk az Ő szavai által.

“A helyes gondolkodás az Isten Igéjén való napi elmélkedés eredménye.” – Warren Wiersbe

Tehát barátaim, csatlakozzatok hozzám, és koncentráljuk együtt az elménket a Filippi 4:8-ra!

“Végül, testvéreim, azokon a dolgokon gondolkodjatok, amik igazak, dicséretre méltók, igazságosak, tisztességesek, szépek, tiszteletre méltók, kiválók és dicséretesek.”

—–

Ma úgy döntök, hogy az elmémmel Isten igazságára fogok figyelni, nem pedig a Sátán hazugságaira. Nem fogok többé a Sátán életemről szóló vádlásaira hallgatni.

Ma úgy döntök, hogy arra koncentrálok, ami őszinte és tiszta, ahelyett, hogy engedném a gondolataimat a tisztességtelen gondolatok és emlékek mezsgyéjére kalandozni.

Ma úgy döntök, hogy arra figyelek, ami tiszta, tisztességes és tiszteletre méltó, megtanítva a szememet arra, hogy az értéket lássam meg a világban ahelyett, hogy engedném a világ gonoszságának és romlottságának, hogy a középpontba kerüljön.

Ma úgy döntök, hogy Istennek arra a fantasztikus munkájára figyelek, amit bennem és a körülöttem élőkben végez.

Ma úgy döntök, hogy többet látok Belőle, és kevesebbet a világból.

Ma úgy döntök, hogy én irányítom a gondolataimat, nem pedig a gondolataim engem. Nem leszek többé a rabszolgájuk.

Csatlakozol hozzám?

 

Szeressétek nagyon Istent!

Angela

Fordította: Szabó Anna

Forrás: https://lovegodgreatly.com/think-about-these-things/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .