Bizalom a nehézségek közepette

„Ezért sokan, akik testvéreink az Úrban, felbátorodtak, és félelem nélkül hirdetik Isten üzenetét.” – Filippi 1:14

Voltak már olyan napok… hónapok, vagy akár évek az életedben, amikor úgy tűnt, a szenvedés „börtönében” rostokolsz, és nem tudsz kiszabadulni? Talán egy szeretted halálát gyászoltad, vagy egy álmodnak parancsoltak megálljt, esetleg fizikai vagy érzelmi nehézségek kötöztek meg hosszú időn keresztül. Talán nehéz kapcsolatokkal küzdöttél, vagy az ismeretlen jövőtől való félelem kötött gúzsba. Lehet, hogy vannak közöttetek olyanok, akik éppen most élnek meg igazán nehéz napokat, és egyszerűen csak arra vágynak, hogy megint szabadnak és élőnek érezzék magukat.

Ez nekem is ismerős.

Ahelyett azonban, hogy az ellenkező irányba rohannánk, az Atya arra hív minket, hogy közeledjünk hozzá engedve, hogy az Ő vigasztaló szavai beégessék magukat a gondolataink közé:

Elég az a kegyelem, amit kaptál… (2 Korinthus 12:9)

Közel van [Isten] a megtört szívűekhez… (Zsoltárok 34:18)

Jöjjetek közel Istenhez, és Ő is közeledni fog hozzátok… (Jakab 4:8)

 Légy erős és bátor! Istened, az Örökkévaló van veled… (Józsué 1:9)

Sohasem hagylak cserben, sem nem hagylak magadra… (Zsidók 13:5)

Isten a segítőm… (Zsoltárok 54:4)

…ez nem a ti harcotok, hanem Istené! (2 Krónikák 20:15)

Ne félj, mert veled vagyok! (Ézsaiás 41:10)

…hűséges szeretete soha nem fogy el… (Jeremiás siralmai 3:22)

…nincs számodra [Istenem] semmi lehetetlen! (Jeremiás 32:17)

Este sírva fekszem le, de reggel már örömre ébredek… (Zsoltárok 30:5)

Legyőzhetetlen harcos, megment Ő, és megszabadít! (Zofóniás 3:17)

Közületek sokan sorra tudnák halmozni a történeteket arról, hogy hogyan ragyogott keresztül Isten jósága a szenvedéseiken. Az évek során a próbákon keresztül Isten kiárasztotta ránk a szeretetét és kegyelmét, és megváltoztatott minket. Az Ő jelenléte a legbizonytalanabb időszakokban is képes békét hozni az életünkbe. Ez a kegyelem élettel ajándékozott meg minket Őbenne. Beszélhetünk másoknak az Ő hűségéről, és bátoríthatjuk azokat, akik most a frontvonalban harcolnak – nem azért, mert az élet könnyű lenne, vagy mi már mindenre rájöttünk volna, hanem azért, mert az a reménység, amelyet Jézustól kaptunk sokkal többet ér, mint bármi, amit ez a világ kínálhat.

Bármi is érjen minket, biztos talajon állunk, mert a tekintetünket Rád szegezzük, Urunk!

„Testvéreim, szeretném, ha tudnátok, hogy minden, ami eddig velem történt, elősegítette az örömhír terjedését. Az egész császári palota őrsége, sőt mindenki más is megtudta, hogy engem azért tartanak rabságban, mert Krisztust szolgálom. Ezért sokan, akik testvéreink az Úrban, felbátorodtak, és félelem nélkül hirdetik Isten üzenetét.” – Filippi 1:12-14

Az üldöztetés és bebörtönzés a kegyetlen Néró császár Rómájában meghaladta az emberi elképzelést, és Pál nagyon is jól tudta, hogy a jövő mit tartogat számára. De szenvedései közepette Pál szilárdan kitartott az evangélium mellett, a bizonyossága Krisztusban volt, és ezt meg is mutatta az őt figyelő világnak. Olyan mértékben mutatta meg, hogy, a Filippi levél tanúsága szerint, Pál láncai egy óriási célt szolgáltak: az evangélium terjedt, és a testvérek felbátorodtak.

Te is nehézségekkel küzdesz, szenvedsz a mai napon?

Támaszkodj a te kegyelmes Atyádra, összpontosíts az örömhírre, találd meg a bizonyosságodat feltámadt Megváltódban, és figyeld nyitott szemmel, hogyan munkálkodik Isten a próbákon keresztül! Pálhoz hasonlóan nemsokára te is képes leszel tanúbizonyságot tenni arról a szépségről, ami a próbákból fakad, mert Isten folyamatosan munkálkodik a te javadra és az Ő dicsőségére.

Az Ő lábainál,

Whitney

 

Beszéljük meg!: Te hogyan tapasztaltad meg Isten hűségét a nehézségekben?

 

Fordította: Szabó Anna

Forrás: https://lovegodgreatly.com/confidence-in-suffering/

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .