Beszélő élet

Úgy tűnik, hogy a házam a folyamatosan zajosan zúg ezekben a napokban. Vajon hat ember folyamatos tiszta hangú interakciójától, a több tinédzser energiájától, a forgó első ajtónktól, ami a szomszéd gyerekek árját köszöntötte, vagy az edények és tányérok csengésétől vagy a zene játszásától vagy a foci rajongók szurkolásától…a beszélgetések mennyiségének és hangerejének átáradása ezen a helyen naponta megingat.

Sokszor jól kezeljük (és egész sok szórakozás van a fejlődésben).

De sokszor rosszul kezeljük. Személyes elvárások és vélemények jönnek felszínre. Meg vagyunk kísértve, hogy meggyőzzük magunkat féligazságokkal, amik promótálják a mi személyes napirendünket. A szívünk bűnnel teli túlfolyása kibugyog a szánkon mielőtt esélyünk lenne szűrni vagy megállítani a szavakat, amiket soha ki nem mondtunk volna.

Mi imádjuk Jézust ebben a házban.

Mindannyian. És mi mélyen szeretjük egymást. De mi sokat szenvedünk, és napi harc az, hogy lelassítsunk, rabul ejtsük a gondolatainkat, bánjunk a szavainkkal óvatosan, és helyezzük vissza az önző és bűnnel teli motívumokat a Lélek gyümölcseinek összetételével és tónusával.

Te is így vagy ezzel?

Ha azzal küzdünk, hogy alázatosak, kedvesek és, mint hívők, Isten Igéjét megélők legyünk a saját otthonainkban és gyülekezetünkben, mennyivel inkább kihívás, hogy erősen álljunk egy világban, ami vehemensen szemben van az Istennel, akit mi szolgálunk.

A kultúra arra kísért minket, hogy kössünk kompromisszumot Isten igazságában. Elterel minket ezer különböző politikai, társadalmi, és személyes világi napirendi ponttal. Ha mi nem az Ige vigyázásán és annak alapján vagyunk, el fogjuk veszíteni a lehetőséget, hogy só és fény legyünk a világosságban, mert mi megengedtük magunknak, hogy túl mélyet szívjunk a pillanatnyi buta ellentmondásokból a közelben.

(Fogadok, hogy el fogsz hadarni néhány buta szembenállást, ami megérintette az életedet ezen a héten.)

A kérdés nem az, hogy vajon szembenézel-e velük vagy nem. Az, hogy mi hogyan válaszolunk a szembenállással, aminek megvan a potencilája arra is, hogy távolabbi megosztást okozzon, vagy világítson a szemben-világgal Jézus szeretete a megsötétebb helyeken.

 

Kerüld el az ostoba és értelmetlen vitatkozásokat, mert ezekből csak veszekedés lesz, te is jól tudod. Az Úr szolgája pedig ne veszekedjen senkivel, hanem legyen kedves és türelmes mindenkihez, és legyen gyakorlott a tanításban! Szelíden és udvariasan igazítsa helyre azokat, akik ellenkeznek vele! 2Timóteus 2:23-25

 

Van ideje annak, hogy felemeld a hangod. De amikor beszélünk, legyünk benne biztosak, hogy életet beszélünk…

Terjesszen kedvességet.

Tanítson igazságot.

Türj türelmesen.

Igazíts helyre óvatosan.

De még ezek az emberek is észhez térhetnek, és kimenekülhetnek a csapdából.” (26.vers)

És ha nem érzed a magabiztosságot, hogy kedvességgel, igazsággal, türelemmel, és kedvességgel beszélj? Barátom, akkor talán még nem vagy arra készen, hogy beleugorj egy beszélgetésbe.

Töröld ezt a szöveget.

Vond vissza azt a kommentet.

Lépj hátra a zajtól.

Ne hívd találkozóra még.

Helyette, fészkeld be magad egy csendes helyre, ahol te és Jézus találkozhattok. Nyisd ki Isten Igéjét és hívd meg, hogy életet és gyógyulást és igazságot és szentséget beszéljen a viharos helyeken. Bánd meg a bűnnel teli büszkeséget és a félrebeszélés szavait. Kérd Isten bölcsességét, hogy visszaállítsa az ember által készített bölcsességet, és kérj igaz, Lélek-vezetett szívátalakítást. Az Egy, aki hív téged, hűséges, és Ő fel fog készíteni arra, hogy igazságot és szeretetet beszélj, a megfelelő időben.

Beszéljünk róla: milyen körümények között találod a legnehezebbnek megélni a mai verseinket? A mi csapatunknak megtisztelő lenne érted imádkozni ma…

Az Ő lábainál,

Whitney

 

Fordította: Gönczy Anna

Forrás: https://lovegodgreatly.com/speak-life/

 

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .