1. és 2. Timóteus – 5. hét / 4. nap

Veszekedéssel nem lehet embereket megnyerni magadnak. Ehelyett imádkozz és kérd Istent, hogy munkálkodjon azoknak az egyéneknek a szívében. A munkánk az, hogy pontosan ismerjük és tanítsuk Isten szavát. Hogy ismerjük Isten szavát, Isten szavában kell lennünk. Ha küszködsz azzal, hogy időt találj Isten Igéjében lenni vagy hiányzik a vágy hozzá, menj Istenhez segítségért. Kérd Őt, hogy vágyat teremtsen a szívedben az Ő Igéjének olvasására és szenvedélyt arra, hogy jobban megismerd Őt. Ha néha küzdesz annak a megértésével, amit olvasol, az is rendben van! Emlékezz arra, hogy Isten mindig veled van és buzgón segít. Kérd Tőle, hogy segítsen megérteni, amit olvasol; hogy megtaláld a kincset, amit alkalmazhatsz az életedre.

Drága, Jézus!

Teremts bennem nagyobb szenvedélyt arra, hogy a Te Igédben legyek. Segíts, hogy legyen időm Veled lenni mindennap – nem kötelességből, hanem irántad érzett örömből és szeretetből. Ahogy olvasom a Te Igéd, segíts megérteni a Te igazságodat és alkalmazni az életemre. Ámen.    (YouVersion)

 

Fordította: Gönczy Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .