1. és 2. Timóteus – 5. hét / 2. nap

Néha talán kigúnyolnak minket azért, mert a feltámadt Megváltóban hiszünk. Néhány ember talán úgy gondolja, hogy különösek vagyunk vagy furcsák. Azonban amikor így tesznek, nekünk meg kell szánnunk őket, mivel nem értik a mi reményünk és örömünk okát. Minket nem erre a világra alkottak. Mindannyian bevándorlók vagyunk, akik arra várnak, hogy végre hazatérhessenek. Az élet itt néha idegennek tűnhet a számunkra, és a szívünk arra a vidékre vágyik majd, ahová igazából tartozunk. A szenvedés számos formában jelenik majd meg az életünkben, ahogyan Pál, Timóteus, és annyi más keresztény életében tette, akik előttünk éltek. Számíts rá, de ne engedd, hogy legyőzzön! Az életednek van egy szent elhívása. Téged nem erre a világra teremtettek, akkor meg miért küzdenél azért, hogy beilleszkedj? Istennek csodálatos terve van az életeddel. Támaszkodj a Szent Szellemre, hogy Ő mutasson neked utat, bölcsességet, és szerető kegyelmet.

Drága Jézus!

Erősíts meg, és adj nekem bátorságot azokon a napokon, amikor legszívesebben meghátrálnék. Emlékeztess arra, hogy ki vagyok, hogy milyen hatalmas célod van az életemmel, és arra, hogy megígérted, sosem hagysz el. Segíts, hogy őrizzem a Te igazságod, azt a drága kincset, mellyel a mi nemzedékünket ajándékoztad meg. Segíts, hogy továbbadjam ezt az ajándékot a gyermekeimnek, és tanítsam meg őket arra, hogy ők is továbbadják. Mind a jobb, mind pedig a rosszabb napjaimon segíts emlékeznem arra, hogy engem nem erre a világra teremtettek… Hadd ne felejtsem el, hogy egy nap majd hazatérek! Addig is azonban taníts bölcsen számlálni a napjaimat, és dolgozni azon a területen, amelyet Te bíztál rám! Ámen.  (YouVersion)

 

Fordította: Szabó Anna

 

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .