1. és 2. Timóteus – 4. hét / 2. nap

Amikor jobban szeretjük a pénzt, mint Istent, akkor magunknak és másoknak is fájdalmat okozunk. A pénz szerelme sosem szűnik meg, sőt, inkább csak nő, ezzel lehetetlenné téve azt, hogy valaha megelégedjünk. Kimerítjük magunkat, egyre keményebben és keményebben dolgozunk, hogy többet és többet kaparintsunk meg, végül mégsem elégszünk meg soha. Nem, az elégedettség valahogy mindig elkerül bennünket. Az istenfélelem, a megelégedés az, amiben megnyugvást találunk a lelkünknek, és hálát a szívünkben azért, amivel már rendelkezünk.

Drága Jézus!

Segíts, hogy szeresselek téged jobban, mint a dolgokat az életemben. Óvj meg attól, hogy előrébb helyezzem a pénzt, mint az Irántad, és a családom, a barátaim iránt való szeretetet. Emlékeztess újra és újra, hogy ennek a világnak a dolgai nem tartanak örökké: csakis a Veled és a körülöttem élő emberekkel való kapcsolatomba történő befektetés. Segíts, hogy szeresselek Téged és másokat – jobban, mint bármi mást, amit ez a világ kínálhat. Ámen.  (YouVersion)

 

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .