1. és 2. Timóteus – 3. hét / 4. nap

El tudod képzelni, milyen lenne a világ, ha úgy törődnénk egymással, ahogy Isten szeretné: a kezeink egyre buzgóbban építenének, meghívnánk a szomszédokat étkezésekre, és szolgálnánk azokat, akik szükségben vannak? Istenem, annyi munkánk lenne, ami egy egész élethosszig kitart, és úgy gondolom, hogy Isten pont így tervezte el. Pál újra és újra elmondja, hogy viseljünk gondot a családunkról és azokról, akik a gyülekezetünkben vannak. Nemcsak azért, hogy áldjuk őket, ez azt kommunikálja a körülöttünk levőknek, hogy értékeljük egymást, akárcsak Isten minket.

Drága, Jézus,

segíts észrevenni a lehetőségeket arra, hogy elérjem őket, és a Te kezed és lábad legyek, azoknak az embereknek, akiket az életembe helyeztél. Atyám, azért áldasz minket, hogy mi is áldjunk másokat. Bocsásd meg nekünk azokat az időket, amikor hezitálunk a szükségben lévők szolgálatában a gyászunk, önteltségünk vagy ítélkezésünk miatt. Oh, Isten, formáld a szívünket, hogy minket, mint nőket, a mi könyörületességünkről, nagylelkűségünkről, és a Te irántad érzett szeretetről ismerjenek. Legyen bár szó az időnkről vagy a kincseinkről, segíts nekünk bölcsen felhasználni, hogy a világ a Te szeretetedet lássa rajtunk keresztül.  Ámen.   (YouVersion)

 

Fordította: Gönczy Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .