1. és 2. Timóteus – 3. hét / 2. nap

Teljesen mindegy, hogy mennyire erősen próbálkozol, mindig lesz valami, amit az emberek nem kedvelnek majd bennünk. Az életünk néhány területén változtathatunk és javíthatunk, azonban vannak olyan dolgok, mint például a bőrszínünk, a nemzetiségünk, vagy az életkorunk, amelyeket Isten adott nekünk, és amelyek életünk végéig velünk maradnak.

Timóteus egy olyan helyzetbe csöppent, amelyben a nála idősebbek egy olyan dolgot nem szerettek benne, amit nem tudott megváltoztatni, mégpedig az életkorát. Úgy gondolták, hogy Timóteus túl fiatal, és az életkora miatt megvetették. Pál azonban mégsem azt tanácsolja neki, hogy álljon le vitatkozni ezekkel a hívőkkel. Helyette arra bíztatja Timóteust, hogy mutasson példát. Te se vitatkozz másokkal, hiszen az sehová se vezet. Élj inkább olyan életet, amelyről sugárzik, hogy mélyen gyökerezik Krisztusban. Ahelyett, hogy rájuk és a támogatásuk hiányára koncentrálnál, legyen az életed középpontja Jézus: szeress másokat, légy hűséges az apró dolgokban, és legyenek tiszták a gondolataid, a szíved és a tested.

Drága Jézus!

Amikor az emberek ellenem támadnak, akkor segíts emlékeznem arra, hogy ne engedjem, hogy a szavaikkal vagy tetteikkel elbátortalanítsanak. Az ilyen napokon segíts, hogy a Te kezedben nyugodhassak meg, és ne felejtsem el, hogy ez a Te csatád. Ahelyett, hogy visszaütnék, adj nekem bátorságot, hogy bátran éljek Érted, nagyobb szeretettel, több hittel, és tisztábban. Ámen  (YouVersion)

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .