1. és 2. Timóteus – 1. hét / 4. nap

Annyiszor előfordul, hogy megvetjük azt, akik azelőtt voltunk, mielőtt Krisztus megmentett minket, de az igazság az, hogy Isten az „előtteket és utánokat” is az ő dicsőségére tudja használni. Az átformáló munka, amit Isten Pál életében végzett, teszi a bizonyságát erőteljessé. Ez másokat bátoríthat és reményt adhat. Ha Krisztus képes volt egy olyan embert, mint Pál, aki egyszer a keresztények üldözője volt, prédikátorrá tenni, – egy olyan embert, aki egykor keresztényeket üldözött, misszionáriussá tenni, – akkor ott van remény arra, hogy Isten ezt a mi életünkben is meg tudja tenni.

Barátom, ne vesd meg azt, aki Krisztus előtt voltál. Mint Pál, oszd meg az „előtte és utána” bizonyságot. Ha ezt teszed, másokat is bátorítani fog arra, hogy azt a csodás munkát, amit Isten benned elvégzett, elvégezheti bennük is.

Drága, Jézus!

Köszönöm a türelmet az életemre nézve. Köszönöm, hogy nem aszerint nézel, amilyen vagyok, hanem helyette a szereteten, kegyelmen keresztül. Köszönöm a türelmedet, amivel folytatod bennem a munkát. Ámen.  (YouVersion)

 

Fordította: Gönczy Anna

Szintén kedvelheted

1 Comment

  1. Egyik lelkészünk úgy fogalmazott, hogy Isten már most úgy néz rám, annak lát, akivé Ő formálni fog és mi is tekinthetnénk így a másikra hittel, hogy aha Ő is egy csodálatos ember, csak még formálódás alatt van. Mint amikor előre örülünk, amikor nézzük, hogy a nép- vagy kézművesek dolgoznak valamin aminek már előre örülünk, mert tudjuk, hogy szép lesz.

    Személy szerint nagyon fontosnak tartom ezt: “Barátom, ne vesd meg azt, aki Krisztus előtt voltál…” Ezzel degragáljuk Isten hatalmát, időzítését és kegyelmes tervét, amellyel még az elkövetett ostobaságainkból is áldást készít az Ő végtelen kegyelméből. Nagyon sokszor rendültem már meg ennek a súlya alatt, hogy éppen azzal, hogy felvállaltam a bűnt vagy a bukást, váltam (és az Ige) később mások számára is hitelessé.

    Másfelől leminősítem önmagamat is, aki pedig Isten kezének csodálatos alkotása vagyok. Hogy korábban mekkorákat hibáztam? Isten nélkül nem csoda… Most tanulom, hogy az ördög egyik legnagyobb hitetése, az egymásból következő hazugságai: “nem vagy elég jó” – “de ezzel-azzal-amazzal majd Te is olyan leszel, mint az Isten”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .