1. és 2. Timóteus – 1. hét / 2. nap

„Tudjuk, hogy a Törvény jó, ha megfelelő módon élnek vele.” – 1 Timóteus 1:8

AZ Ószövetség törvényének célja az volt, hogy rámutasson arra, milyen nagy szükségünk van egy Megváltóra, egyesek azonban szívesebben fordulnak a törvényhez szabadulásért. Megnyugtatja őket, ha követik a szabályokat és előírásokat, mert úgy érzik, hogy így letudják a saját részüket az üdvösség „kiérdemlésében”. Megnyugszanak a vallásos célú törvényközpontúságban, mert jók ebben a játékban. Tudják, hogy hogyan tűnjenek szentnek anélkül, hogy belülről valóban megváltoznának. Mégis, Isten Igéjéből tudjuk, hogy Jézust a szívünk érdekli. A szív teljességéből szól a száj. Sosem leszünk képesek kiérdemelni az üdvösséget. A törvény jó, mert rámutat, hogy milyen égető szükségünk van a Megváltóra, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a szabályok követése nem fog minket megmenteni… erre csak Jézus képes.

Drága Istenem!

Köszönöm neked azt, amit a kereszten tettél értem annyi évvel ezelőtt. Köszönöm, hogy nem kell úgy élnem az életemet, hogy állandóan azon aggódom, vajon „elég jó” vagyok-e a mennybejutáshoz. Köszönöm, hogy biztosítottad nekem az utat, és számomra is elérhetővé tetted a megváltás ajándékát. Ámen  (YouVersion)

 

Fordította: Szabó Anna

Szintén kedvelheted

1 Comment

  1. Több fordítás úgy fogalmaz, hogy “ha törvényszerűen élnek vele”. Majd felsorolja a legjobban elítélt, legfájóbb bűnöket, vagyis az Isten nélkül élt életünk következményeit. Hogyan lehet a törvénnyel törvényszerűen élni? Hát úgy, hogy arra használjuk, amire adatott: ítélet hozatalra. Mégpedig önmagunk felett. (Nem mások felett!) És amint hajlandóak vagyunk őszinte alázattal kimondani önmagunk felett a törvény szerint jogosan járó ítéletet, Isten odaáll és kegyelmet, sőt mi több: megújulást ígér és szabadulást ad. Azt hiszem, minél nagyobb szennyből emel ki bennünket az Úr, annál jobban értékeljük a megváltás ajándékát. Ahogy a Lk 7,47üben magyarázza Jézus: “Akinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .