6. hét / 4. nap – Teljesen odaszánva

Iskáriótes Júdás

Iskáriótes Júdás Jézussal vándorolt, szemtanúja volt csodáinak, hallotta a tanításait, próféciáit és intéseit. Júdás mégsem tartozott Jézushoz. Jézus ismerte Júdás szívét és tudta, hogy árulása beteljesíti majd az Ószövetségi próféciát. Habár Júdás sajnálta később, hogy úgy döntött elárulja Jézust, a sajnálat nem bűnbánat. Júdás nem kereste bűnére a bocsánatot és a kibékülést Istennel. Azzal mutatta meg leginkább, hogy nem hisz Jézusban, mint Messiásban és az élő Isten Fiában, hogy nem bánta meg bűneit.

Milyen mértékig akarod megismerni Jézust? Mit vagy hajlandó megtenni azért, hogy megoszd Jézust másokkal? Mikor Jézushoz közelhúzódunk, alázatban tisztán láthatjuk önmagunkat és hogy elkeseredetten szükségünk van Rá.

 

Mennyei Atyám, megköszönöm Neked szeretetedet és hogy szenvedélyesen keresel. Uram, segíts nekem Téged magasan tartani, mint a szeretetem és odaadásom forrását. Adj nekem éhséget és szomjúságot, hogy jobban megismerjelek Igéden keresztül és alázatosan engedelmeskedjek parancsaidnak. Jézus nevében kérlek, Ámen.  (YouVersion)

 

Fordította: Moór Krisztina

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .