4. hét / 4. nap – Teljesen odaszánva

Simon, a zélóta

Egyike a kevésbé ismert apostoloknak, Simon, a zélóta. Híres Zélóta tag volt, mely egy fanatikus zsidó csoport, akik akár ölni is készek Izráel iránti hűségből. Később, ahogy követte Jézust, Simon lelkesedése egy Jézus iránti mindent elsöprő szenvedéllyé formálódott át.

Életed mely területén tűnt el az Úr iránti szenvedélyed, lelkesedésed és keresésed? Amikor a fókuszunk önmagunkra kerül, könnyen elfelejtjük, hogy drága áron lettünk megváltva. Az életünk nem a sajátunk többé és a Megváltó iránti szenvedély kellene, hogy motiválja – az iránt, aki megmentett bennünket.

Mennyei Atyám, erősíts meg engem a Szent Szellemed által, hogy átélhessem az Irántad és Igéd iránti éhséget és szomjúságot. Végy körül olyan emberekkel, akik lelkesednek érted. Uram, hevítsd fel a szenvedélyemet az imádkozáshoz, a dicsőítéshez és a Veled való  bensőséges közösséghez. Jézus nevében kérlek, Ámen. (YouVersion)

Fordította: Moór Krisztina

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .