Egy új teremtmény

Szinte magam előtt látom ahogyan Pál befejezi a Galatákhoz intézett levelét. Akárcsak egy szerető apa, valami fontosat szeretne közölni, és biztos akar lenni abban, hogy akik sorait elolvassák, meg fogják érteni szavainak mély jelentőségét.

 

Már nem elégszik meg annyival, hogy írnoknak diktálja a levelet, hanem sajátkezűleg írja meg az utolsó részt… a 11. verstől kezdődően.

 

Nézzétek csak, milyen óriási betűkkel írok most a saját kezemmel!”

 

Mintha azt mondaná: “Figyeljetek ide… egy nagyon fontos dolgot szeretnék nektek mondani!”

S ha közelebb hajolok, szinte hallom Pál elcsukló hangját ahogyan hangosan kimondja a papírra vetett szavakat. Eközben gyűlnek a sorok a papírlapon, szemeiben pedig a könnyek…

“Akik megpróbálják rátok erőltetni, hogy körülmetélkedjetek, azok az emberek tetszését keresik. Attól félnek, hogy ha egyedül csak Krisztus keresztjét hirdetik, akkor üldözni fogják őket. Ők körül vannak metélve ugyan, de maguk sem tartják be a Törvény előírásait. Csak azért akarják, hogy körülmetélkedjetek, hogy majd ezzel a testi formasággal dicsekedhessenek. Engem azonban Isten őrizzen attól, hogy mással dicsekedjem, mint Urunk, Jézus Krisztus keresztjével! A kereszten a világ meghalt a számomra, és én is meghaltam a világnak. Mert sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség nem számít. Kizárólag az új teremtménynek van értéke....” –  12-15 versek

 

Kedves barátaim! Végsősoron, ami igazán számít, az az evangélium. Ezt soha ne feledjétek!

Ne engedd másoknak, hogy megrabolják a szabadságodat és az örömödet. Ne forduljunk el olyan könnyen az igazságtól, amiről olvastunk. Most, hogy már megismertük a Krisztusban nyert szabadságunkat, ne engedjük, hogy a mások jóváhagyásának, különböző ember-alkotta szabályoknak és elvárásoknak láncai ránk nehezedjenek… ilyesféle terheket soha nem szánt nekünk Krisztus.

 

Krisztus szabaddá tett minket… bárcsak elkezdenénk abban a szabadságban járni!

 

Ne feledd el soha, hogy nem a külső megjelenésed, a szabályok betartása, vagy a saját, modern értelemben vett körülmetélkedésed” számít. Istennek a szívedben történt belső változásod számít.

 

„Az evangélium sértő a liberális gondolkodású embereknek, akik intoleranciával vádolják az evangéliumot, miszerint az egyetlen út a megváltáshoz a kereszten át vezet. Az evangélium sértő a konzervatív gondolkodású emberek számára is, mert azt vallja, hogy a kereszt nélkül a „jó” emberek ugyanolyan bajban vannak, mint a gonosz „emberek”. Végül, az evangélium sértő, mert a kereszt mindenféle ön-megváltó tervet meghiúsít. A világ általánosságban értékeli a „vallásosságot” és „erkölcsiséget”. A világ úgy gondolja, hogy az erkölcsi vallás egy jó dolog a társadalom számára. De a világot zavarja a kereszt. Ezért, azok az emberek, akik a keresztet szeretik, „üldöztetéseket” szenvednek. (12. vers) – Tim Keller

 

Óvakodj azoknak az embereknek a befolyásától, akik a külső viselkedésre összpontosítanak és nem a belső változásokra. A mi Urunk belülről kezdi a munkát, és miközben Ő hatalmasan munkálkodni kezd az életünkben, mi szeretetből válaszolunk, és változtatni akarunk a külső magatartásunkon és viselkedésünkön. De a változás mindig belül kezdődik el.

 

Tehát, végülis mi az, ami számít?

 

“Mert sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség nem számít. Kizárólag az új teremtménynek van értéke.” – 15. vers

 

Fogadd örömmel azt, aki Krisztusban lettél. A Királyok Királyának örököse vagy!

Fogadd el a szabadságot, amelyet Krisztus szeretetből vívott ki érted a kereszten.

Élj a kegyelemben… magad és mások számára!

 

Krisztus által egy új teremtmény vagy! Hagyd, hogy ez az igazság – az Ő kegyelme – töltse csordultig a szívedet, áradjon ki életedre, és itassa át bensődet. Aztán menj és oszd meg a körülötted levőkkel ezt az életet megváltoztató kegyelmet!

 

Bárcsak mindnyájunkban hozna változást az Istentől kapott kegyelem!

 

Szeresd Nagyon Istent!

Angela

 

Beszélgessünk: 

Hogyan változtatta meg ez a tanulmány a Krisztusban kapott szabadságról és kegyelemről alkotott elképzelésedet? Ossz meg egy olyan igazságot, amit a szívedbe rejtettél a tanulmány során.

 

Fordította: Vasadi Dubován Judith

Forrás: https://lovegodgreatly.com/a-new-creation/

 

 

 

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .