6. hét / 4. nap – A Galatákhoz írt levél

“Pál bátorítja a galatákat, hogy továbbra is állhatatosan szánják oda magukat Istennek. Bátorítja őket, hogy a körülmények ellenére is mindenkivel jót tegyenek. Isten ígérete a hívőknek az, hogy mi nem vagyunk egyedül. Ő mindig velünk van és adja az Ő erejét, hogy elviseljük és tegyük azt, ami helyes és jó.

Neked milyen megpróbáló és frusztráló körülményekben van szükséged bátorításra ahhoz, hogy állhatatos maradj abban, hogy cselekedd a jót, mivel nem látod azonnal a jutalmadat?

Mennyei Atyám, Te olyan Isten vagy, aki önként adja Magát, és soha nem vársz cserébe semmit ezért Uram, teremts bennem is olyan szívet, ami úgy ad, ahogy te adsz. Rombold le a rossz szokásaimat és mintáimat, amik abból adódnak, hogy a magam jóságából adakozom, és azt választom, hogy csak azok felé szolgálok, akiket én arra méltónak tartok, miközben másokon elégtételt veszek gonosztettekkel. Uram, helyezz az utamba több lehetőséget arra, hogy adjak és  szolgáljak, annak érdekében, hogy megszabadíts engem attól, hogy előjöjjön az önző természetem. Uram, segíts nekem a te vágyadat felnagyítani ebben a világban, sokkal inkább nagyobbra, mint az én önző vágyamat arra, hogy kényelemben legyek. Jézus Nevében, Ámen.” (YouVersion)

 

Fordította: Megáll Nikolett

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .