6. hét / 2. nap – A Galatákhoz írt levél

“Pál arra bíztatja a galatákat, hogy hordozzák egymás terhét, és csak azon dolgok felől örvendjenek, amiket az Úr tett értük. Sokan hajlamosak vagyunk arra, hogy saját hibáinkkal szemben toleránsak legyünk és igazoljuk tévedéseinket, miközben a mások hibáit kritizáljuk és elítéljük. Ha ez gyakorta megtörténik, megkeményedik a szívünk és megfeledkezünk arról, hogy milyen nagy szükségünk van Istenre. Hívőkként szükséges, hogy könyörületesek legyünk egymás iránt, miközben naponta megvizsgáljuk saját szívünket ahhoz, hogy alázatosak maradjunk és tudatában legyünk annak, hogy óriási szükségünk van a Megváltóra.

Hogyan élsz? Saját életedet állítod fel mértékként az emberek előtt? Vagy sokkal inkább arra bátorítod az embereket, hívőket és hitetleneket egyaránt, hogy Jézus életét kövessék és azt tartsák példaértékűnek?

Mennyei Atyám, Te szent és igazságos Bírám vagy. Tisztítsd meg a szívem, hogy őszinte és helyes önképem legyen. Uram, távolítsd el szívemből a kritikus, rágalmazó, hibakereső és ítélkező lelkületet. Uram, amikor látod, hogy ítélkező viselkedés alakul ki bennem, kérlek azonnal juttasd eszembe saját tévedéseimet, hogy Hozzád siessek tisztulásért és helyreállításért. Uram, amikor arra hívsz, hogy intsek, segíts, hogy azt könyörületességgel, kegyelemmel és a szeretet lelkületével tegyem. Jézus nevében kérlek. Ámen.”  (YouVersion)

Fordította: Vasadi Dubován Judith

Szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .